Напишете дума/думи за търсене

Как да стегнем куфара като професионалисти

Задават се продължителни почивни дни и най-вероятно повечето от вас ще хванат пътя, буквално.

Подреждането на куфара за пътешествие може да бъде доста дълъг и мъчителен процес. Все ни тормози мисълта какво още да сложим или да не забравим това и онова. Успокойте се. Важното е да помните само най-необходимото.

1. Фотоапарат и камера
Тутакси ги сложете в куфара, защото иначе ще трябва само да разказвате за чудните места от вашето пътешествие. Или ако нямате такива, или предпочитате да снимате с телефона си, тогава със сигурност ще спестите място в багажа.

2. Слушалки

Те ще ви спасят от досадното дърдорене на човека до вас в рейса, влака или самолета. Така че, ако държите на душевния си комфорт, сериозно ви препоръчваме да не ги оставяте вкъщи.

3. Книги
Да вземете за из път книги, е все едно да си носите фитнесуредите. Добре, че има алтернатива на хартиените издания. Абонирайте се за Storytel или друго приложение, което ви дава достъп до любимите ви литературни произведения.

4. Не забравяйте несесера
Ако сте решили да се откажете през отпуската от пудрата и спиралата, не забравяйте да вземете поне крем за лице, шампоан и най-важното - слънцезащита.
Защото вятърът и слънцето не жалят кожата, независимо от сезона.

5. Помислете за дъжда
Ако чадърът ви е голям или тежък, спокойно може да го заместите с дъждобран, който лесно се сгъва. Без проблем се побира и в ръчния багаж.

6. Документи
Ако пътувате в чужбина, в най-добрия случай може да минете с лична карта, но ако ще посетите държава, която изисква влизането на територията й да се случва посредством международен паспорт, не го забравяйте. Помнете, че е добре преди да тръгнете, да си направите медицинска застраховка. Парите не е задължително да бъдат в брой. Повечето марки дебитни или кредитни карти са валидни почти за всяка част на планетата.

7. Аптечка
Без нея е немислимо нито едно пътешествие, дори ако е само за седмица. Най-важни са лекарствата, които взимате редовно. Следват медикаменти срещу болки, температура, настинка. Ако ви предстои поход през гори и реки, аптечката трябва да е по-пълна. Сложете дезинфектанти и противовъзпалителни средства, превързочни материали, алергозан. Добавете и електронен термометър, особено ако тръгвате с деца. Не забравяйте и лекарства, които са подходящи за тяхната възраст.

8. За децата
Носете играчки, моливи, книжки за рисуване - всичко това ще развлича детето по време на път. И не забравяйте за носните кърпички и мокрите салфетки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X