Напишете дума/думи за търсене

Едно нещо, което здравите двойки правят, което почти никой не би заподозрял

Ами ако ви кажа, че е нормално вашият партньор да изпитва съмнения и страхове относно това да бъде с вас и че това може да е здравословно и точно това, което трябва да изпитате и да се справите, преди да прекарате остатъка от живота си заедно? И какво, ако ви кажа, че всъщност е добре, че и вие имате своите съмнения и въпроси?

Бихте ли били готови да приемете това и да намерите начин да разберете как и двамата може да се учите и да растете от това?

Запознайте се с три причини здравите двойки понякога да се съмняват във връзката си.

1. Съмнението възниква в близки, свързани отношения
Откритите и честни отношения имат много предизвикателства, съмнения, фази и страхове в тях. Те имат повече провокации, защото и двамата са наистина открити и честни относно това кои са и какво чувстват.
Разликата е как и двамата във връзката приемат, разбират и се справят с тези „реалности". Изпадате ли в паника и създавате ли повече емоционална несигурност и негативни несвързани чувства? Или сте спокойни и уверени по начин, който позволява на човек да разбере, че нещата с вас не са трудни и уморителни? Някои хора имат предизвикателство с изразяването на емоция и съмнението може да увеличи емоционалното потискане.

Вашето спокойно доверие в тях и връзката ви ще помогнат за изграждането на по-дълбоки отношения.

2. Едно нещо, което не искате да правите, ако има другият съмнения
Има нещо, което хората правят във взаимоотношенията си, което може да убие привличането и да доведе до пълен срив в комуникацията. Когато човек започне да се съмнява в една връзка, неговият партньор често ще се опитва да му каже защо не трябва да изпитва тези съмнения. Те ще споделят с половинката си всички причини, поради които са страхотна двойка и защо трябва да останат заедно.

Този вид убедително поведение почти гарантирано ще има обратен ефект. Защо? Защото е естествено хората да се съпротивляват, когато нещо или някой се опитва да ги тласне по определен път. Хората процъфтяват, когато могат да стигнат до собствено заключение без външен натиск.

3. Съмнението във връзка е добре за бъдещето ви заедно
Съмненията на човека до вас показват, че приема ситуацията сериозно. Той обмисля бъдещето и какво може да крие то. Освен това вероятно също се чуди дали наистина е правилният човек за вас.

Съмнението е емоционален механизъм за изправяне срещу нашите страхове, неудобства и предизвикателства във взаимоотношенията. Ако партньорът ви никога не се съмнява във вас или в отношенията ви, това може да е предупредителен знак, че може да сте приети за даденост или да не бъдете уважавани във връзката ви.

Колкото и да се усеща ужасно, знам от опит, че всяка връзка трябва да се справи със своите страхове, неудобства и предизвикателства.
Повечето хора обичат да мислят, че едни романтични отношения почти винаги трябва да са удобни, безопасни и лесни. Те имат подсъзнателното убеждение, че двойките в добри, дългосрочни обвързани отношения са просто достатъчно „късметлии" да намерят онзи вълшебен човек, който елиминира цялата съпротива, препятствия и предизвикателства, които изпитват други двойки. Но е точно обратното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X