Напишете дума/думи за търсене

5-те най-често срещани причини, заради които страхотните двойки се разделят

В началото, когато двама души се влюбят, те са толкова щастливи да угодят един на друг, че ще направят всичко за половинката си. С течение на времето този възторг се уталожва и в доста случаи връзката се превръща в дълготрайни и здрави отношения. Има и такива случаи, в които на пръв поглед страхотни партньори стигат до изхода на взаимния си живот. От какво е провокирано това?

1. Изпитвали са похот един към друг, а не любов
Похотта може да продължи толкова дълго. Това е химията, която не осигурява основата за трайна връзка. Когато жадувате за някого, вие искате да го видите, защото сте привлечени от него, но не ви пука достатъчно, за да го опознаете. А когато обичаш някого, ти искаш да го познаваш наистина.

2. Имали е химия помежду ви, но само като приятели, и сте я объркали с романтичната любов
В началото сте си прекарвали страхотно като приятели, но романтиката е липсвала и в крайна сметка сте се разделили. Много връзки без интимност започват като приятелства. Трябва да сте наясно, че има разлика между химия с голям приятел и романтична любов.

3. Създали сте имидж за това как точно трябва да изглеждат любовта, срещите и връзките, но не сте успели да осъзнаете, че никой няма да има съвършено същото въображение
Няма нищо лошо във вашия идеален образ на любовта, но трябва да разберете, че никой друг няма да има същия едно към едно. Не сте дискутирали с партньора какво работи и за двама ви и на свой ред сте били разочаровани. Говорихте ли изобщо за това, което искате? Ще се изненадате колко много може да получите от интимните си отношения, ако познавате и отговаряте на нуждите на половинката си.

4. Фокусирали сте се върху качествата на партньора си, вместо върху качествата на връзката ви
Ако трябва да избирате между страхотни качества в даден човек и лоша връзка или човек с добри качества и страхотна връзка, това е безсмислено. Помислете само за приятелите си, не ви интересуват техните качества, всичко опира до отношенията ви с тях.

5. Единият или и двамата приемате любовта за даденост
След като първоначалното захласване изчезне и загубите желанието да угодите на партньора си и да приоритизирате нуждите му, спирате да се отнасяте толкова добре с него. В началната фаза създавате навици, които трябва да поддържате по-внимателно. Спомнете си, когато сте купували цветя на любимото си момиче без причина или сте приготвяли любимата вечеря на вашето момче, защото сте знаели, че е имал тежък ден. Продължете съзнателно да правите това, въпреки че сте минали фазата на меден месец.

Следващия път, когато единият или и двамата изпитате избледняване на първоначалното опиянение, не забравяйте да съобщите за нуждите си, преговаряйте с партньора си и продължавайте да се отнасяте добре към него. Не губете любов поради кончината на медения месец във връзката ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X