Наближава лятото, а с това и времето за готвене като че ли искаме да минава по-бързо. Предлагаме ви лесна и бърза рецепта за пица. Тя става без печене, приготвя се за минути и е вкусна.
Въпреки че рецептата стана популярна в социалните мрежи преди няколко години, тя всъщност датира от десетилетия, когато италианските имигранти в Мичиган, които нямали фурни, създали така наречената „пица на тиган".
Какво ви е необходимо, за да приготвите пица без печене?
Съставките са почти същите като за традиционната пица, изпечена на фурна:
За тестото ще ви трябват брашно, вода, бакпулвер и сол. За гарнитурите можете да изберете класически вариант със сирене и доматен сос или да добавите каквото обичате - колбаси, риба тон, зеленчуци, смляно месо, както искате.
Как се приготвя тесто за пица на печка?
Започнете с приготвянето на тестото, както за традиционната пица, печена на фурна - единствената разлика е, че при тази се използва бакпулвер вместо мая, така че е необходимо само около 5 минути, за да почине.
След това разточете тестото върху набрашнена повърхност с помощта на точилка. После го прехвърлете в горещ незалепващ тиган, леко намазан с олио.
Оставете основата да се запече за около 2 минути, след което намажете с доматения сос, поръсете със сирене и добавете любимите си гарнитури.
Накрая покрийте тигана с капак и го оставете да се готви за около 15 минути на среден огън.
Защо ще харесате тази пица?
Знаем, че това не е традиционният начин, но ето защо пицата без печене може да се превърне в новия ви избор:
Дъното става златисто и хрупкаво, а краищата остават пухкави.
Това е много по-бързо, отколкото да я печете във фурната.
Не са ви необходими сложни съставки като хлебна мая. Не е необходимо предварително загряване на фурната, а просто тава и тесто.
Коментари (0)
Вашият коментар