Шоколадовият мус е вкусен, а и съвсем лесен за приготвяне. Десертът има съвсем лека текстура, затова пък наситен вкус и не на последно място по значение - изглежда красив. Може да го поднесете при специален повод или просто да зарадвате близките си, затова че сте заедно.
В тази статия ще ви представим как да го приготвите.
Необходими продукти (за около 4–6 порции):
225 г черен или млечен шоколад
90 мл вода
2 чаени лъжички ванилов екстракт
480 мл сладкарска сметана (за разбиване, минимум 30% масленост)
30 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада. В малка тенджера го смесете водата. Загрейте ги на слаб до среден огън, като не забравяте да разбърквате, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Добавете ванилията, след което свалете от котлона. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади до стайна температура като в това време в отделен съд може да разбиете сметаната. Добавайте пудрата захар и продължете с разбиването. Необходимо е да се получи пухкава сметана.
Смесете полученото с шоколада на ниска степен на миксера докато се получи хомогенен и кадифен мус.
Оформяне
Разпределете муса в прозрачни стъклени купички. Покрийте с фолио и оставете в хладилника поне за 2 часа, докато стегне.
Декорация и сервиране
Тази вкусотия може да поднесете като я поръсите с настърган допълнително шоколад, капки разтопен шоколад или свежи плодове.
Коментари (0)
Вашият коментар