Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да ядем храни с висока жизнена енергия и кои са те

Забързаното ежедневие, стресът и недоспиването са основни причини за болести от най-различно естество. Ето защо изключително важно е каква храна приемаме. Оказва се, че освен хранителната стойност, трябва да гледаме каква е жизнената сила на храната, дори според някои учени това е най-важно.

Какво точно представлява жизнената енергия и в кои храни тя е най-висока?

Жизнена сила на растенията

Жизнената енергия, която Вселената създава, присъства във всичко, което се движи и не се движи, но е особено силна в живите същества – животни, растения и хора.

Немският биохимик и пионер на екологичното земеделие Ернфрийд Пфайфър (1899–1961) тества най-фините динамични сили в растения, животни и хора чрез разтваряне на сокове от жива материя в разтвор от сребърен нитрат. В резултат се получават ярко цветни концентрични шарки върху филтърна хартия, които отразяват на потока и интензитета на биоенергията в изследваното растение.

Пфайфър показва как жизнената сила пулсира от естествени храни, но не и от неорганични минерали и синтетични витамини, които са относително мъртви. Например след изследване на витамин С от естествени източници като шипка, той установява, че моделът на жизненост е далеч по-силен, отколкото при изкуствен витамин С (аскорбинова киселина). Работата на Пфайфър подкрепя теорията, че изискванията на тялото могат да бъдат постигнати единствено чрез органични витамини и минерали, открити в балансирани пропорции в естествена храна.

Качеството на храната като функция от нейната жизнена енергия, т.е. от количеството биофотони:

Учените равняват броя на биофотоните, които едно живо същество притежава, с неговата жизнена сила. Биофотоните са открити през 1923 г. от руския учен проф. Александър Г. Гурвич. От началото на 30-те години на миналия век започва широкото изследване на биофотоните в Европа и САЩ. През 1974 г. немският биофизик Фриц-Алберт Поп доказа съществуването им и произхода им от ДНК. Университетът в Щутгарт, Германия, наскоро потвърди валидността на качеството на храните чрез измерване на техните биофотони.

Биофотоните са слаби електромагнитни вълни в оптичния диапазон на спектъра, или казано просто, биофотоните са светлина. Всички живи клетки на растенията, животните и човешките същества излъчват биофотони, които не могат да се видят с невъоръжено око, но може да бъдат измерени чрез специална техника.

Тази светлинна емисия е израз на функционалното състояние на живия организъм и неговата жизнена енергия. Раковите клетки и здравите клетки от същия тип, например, могат да бъдат различени по типични различия в биофоните им.

Колкото по-здраво е едно живо същество, толкова по-голям е броят на биофотоните, които то носи, и толкова по-голяма жизнена сила и енергия излъчва то. Оставянето на живата сила в храната значи по-бързото й разваляне. Затова хранително-вкусовата промишленост се намесва, унищожавайки живата енергия и предпазвайки храната от бързо разваляне. Въпреки че развалената храна има повече жизнена сила, отколкото мъртвата храна, неинформираният консуматор ще предпочете да си купи “денатурираната” храна пред развалената, защото първата изглежда по-добре. Например, в портокалите се инжектират багрила, за да изглеждат по-оранжеви.

Как може индустрията да спре естествения процес на биологично разграждане на плодовете и зеленчуците? Известно е, че ако храна се облъчи с рентген със сила на лъча близо 400 000 пъти по-голяма, отколкото тази, с която си правим рентгенова снимка на гръдния кош, то биофотоните или жизнената сила на храната ще бъде “изтрита”. Храната няма да има никаква жизнена сила и за да я смели, тялото ни ще трябва да използва ценна енергия на собствената си жизнена сила. Така ако приемаме храни, съдържащи бяла захар, то те ни отнемат вместо да ни дават жизнена енергия.

Метод за измерване на жизнената сила на растенията

Френският инженер Андре Симонетон разработва лесен метод за измерване на биологичната или жизнената енергия на растенията на принципа на махало. Махалото се е използвало в продължение на хиляди години във всички велики цивилизации от Китай до древна Индия, от Египет до Гърция и Рим. В днешно време то служи на големите компании, за да открият петрол и рудни находища под земята. Фините лъчения, идващи от органична материя, задвижват махалото и то почва да се люлее и върти. Чрез измерване на разстоянието на дъгата и скоростта на неговото завъртане Симонетон бил в състояние да измерва специфични дължини на вълната, които показват истинската жизнена сила и относителна свежест на различни храни.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X