Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да ядем храни с висока жизнена енергия и кои са те

Въз основа на жизнената им енергия Симонетон разделя храните в четири основни групи. Измерването става по скала от нула до 10 000 ангстрьома, като той приема основната дължина на вълната на човешката жизнена енергия за около 6500. Храните, които имат дължини на вълните между 6500 и 10 000 ангстрьома, той разглежда като първи клас храни – с най-високо качество. Тук са плодове, пресни зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба от океана и миди. В следващия клас, с лъчения 6500 до 3000 ангстрьома, са яйца, фъстъчено масло, вино, варени зеленчуци, захар от захарна тръстика и сготвена риба. Третата категория, с много слаби лъчения под 3000 ангстрьома, се състои от варени меса, колбаси, кафе, чай, шоколад, конфитюри, преработени сирена и бял хляб. Четвъртата категория на практика не показва жизнена сила и включва маргарин, консерви, алкохолни спиртни напитки, бяла рафинирана захар и бяло брашно.

Симонетон установява, че храната с жизнена сила (енергия) от 8000 до 10 000 ангстрьома кара махалото да се върти в удивителната скорост от 4–500 оборота в минута в радиус от над 80 милиметра. А месото, пастьоризирано мляко и варени зеленчуци, които имат стойност по-малко от 2000, са твърде ниски, за да предизвикат махалото да се върти изобщо.

Изследването на Симонетон подкрепят защитниците на вегетарианското хранене, основано на базата на пълнозърнести храни и пресни зеленчуци, защото те са с най-висока жизнена сила. То променя обаче и някои схващания за абсолютната сила на суровата храна. Зеленчуците са най-енергийни, когато са току-що набрани от градината. Те губят около една трета от тяхната високочестотна енергийна същност по времето на превоз до магазина, а друга една трета, когато са варени. Не е така с пшеницата. Нейната жизнена сила е със стойност 8500 ангстрьома, която се повишава до 9000, когато семената се сварят. Картофите имат стойност само 2000, когато са сурови. При варене енергията им се качва до 7000, а до 9000 при печене. Така е с повечето клубени.

* * *

Според Симонетон ефектите от хранително-вкусовата промишленост са катастрофални за хората. Млякото има жизнена енергия на стойност от 6500 ангстрьома в прясно състояние, но губи 90% в рамките на 24 часа. След пастьоризацията няма никакви биоенергетични излъчвания. Същото важи и за пастьоризирани плодови и зеленчукови сокове, както и за консервирани плодове. Пресният сок от захарно цвекло е оценен на 8500, но с добавена бяла рафинирана захар пада до 1000 или по-малко, докато бяла кристална захар дава нула. Други преработени храни като маргарин, алкохол и бяло брашно също имат стойности, подобни на мъртва материя.

Дехидратацията, от друга страна, води до малка загуба на жизнена сила на растенията. Сушени на слънце плодове могат да възвърнат своята жизненост, ако се накиснат във вода в продължение на 24 часа. Тогава те ще излъчват почти толкова силна енергия, както когато са току-що набрани. Водата обикновено не излъчва енергия, но за разлика от други течности може да се “оживява” при контакта си с минерали, човешки същества или растения. Някои води, като например прочутите лековити от Лурд, според Симонетон имат жизнена енергия, по-висока от 14 000 ангстрьома.

Резултатите от изследванията на Симонетон предполагат, че за оптимално здраве трябва да се храним със зеленчуци, зърнени храни, плодове, ядки и други храни, които излъчват жизнена енергия, по-висока от човешката норма. Живеем във времето на супер горива и атомна енергия, но въпреки това хората все още страдат от енергийна криза. Те са постоянно уморени – жертви на напрежение и тревожност, болест и депресия. Съвременният човек е загубил формулата за основна физически жизненост. Хората изглежда са изпаднали в пълно незачитане на това, което ядат, и във фанатичната мания да го измерват с белтъчини, витамини, минерали и калории, а не със степента на неговата жизненост. Забравили сме вековната мъдрост, която е признала, че енергията от физическия метаболизъм трябва да бъде допълнена от по-фина, динамична енергия за тялото.

Физическото тяло се поддържа от най-грубата форма на енергия – химическата, която получаваме от храните. Но това реално не е нашата храна. Истинската ни храна е жизнената сила на самата храна, която се излива в нас от Земята и Космоса посредством растенията. Алхимията на храносмилането не е изгарянето на химични вещества, а усвояването от тялото ни на жизнената енергия, която е самият живот.

Из „Лечение с билки и светлина. Ароматерапия”

Книгата може да поръчате тук!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X