Напишете дума/думи за търсене

Как да си спестим дългото боледуване от грип

Не е нужно безпомощно да чакате дали ще ви размине грипа тази зима. Ето как да си спестите дългото боледуване, като избягвате най-честите грешки, които се допускат в лечението.

Боледувате „на крак”

Острото начало на грипа, високата температура и отпадналост са сигурен знак, че не трябва да отлагате посещението при лекаря. Не се изживявайте като герои, които работят, дори и когато едва стоят на краката си. Този „героизъм” може да ви коства по-продължително боледуване и дори усложнения. Тялото ви се нуждае от почивка, за да се справи по-бързо с възпалителните процеси - 2-3 дни у дома, през които да приемате много течности (улеснявате изчистването на токсините), да подбирате храната си, богата на витамини, желязо и белтъчини (нужни за образуването на антитела) и да спите повече (за да подпомогнете имунната си система).

Прекалявате с лекарствата

Освен ако не става въпрос за бактериално усложнение, лекарят ще ви предпише симптоматични медикаменти. Температуропонижаващи средства, таблетки срещу болката в гърлото, капки за нос, аналгетици срещу главоболието и какво ли още не... Всеки един от тези медикаменти просто облекчава състоянието ви за кратко. Но същинското лечение на грипа се случва благодарение на оздравителните процеси, които протичат в организма ви. Замислете се: вместо да товарите излишно тялото си с химия, не е ли по-добре да го подкрепите в борбата му с грипните вируси? Клинични проучвания са доказали ефективността на хомеопатията за лечение на грипа. Хомеопатичните лекарства мобилизират организма сам да се справи с болестта. Те подпомагат тялото в изработването на антитела и специалните клетки за елиминиране на болестотворните микроорганизми. Немският хомеопатичен съюз препоръчва комплексният препарат Инфлуцид, чиито специално подбрани съставки действат имуномодулиращо, скъсяват чувствително продължителността на боледуването, облекчават всички неприятни симптоми, съпровождащи инфекцията.

Прибързано приключвате лечението

При употребата на Инфлуцид бързо се повлиява повишената температура, облекчават се болките в крайниците и главоболието, кашлицата, възпалението в гърлото. Клинични проучвания доказват, че симптомите изчезват в течение на 3-5 дни. В първата остра фаза на заболяването препаратът подава информационен стимул към организма, като го провокира да задейства оздравителните си сили. Затова е нужно Инфлуцид да се приема често - по 1 табл. на всеки час при възрастни и през 2 ч. за деца. След отшумяване на симптомите обаче специалистите препоръчват поддържаща терапия в течение на минимум 10-14 дни (3 пъти по 1-2 табл. дневно). За да е ефективна, хомеопатията се нуждае от време, в което организмът да се „пренастрои”, за да започне да се саморегулира. Затова при усещане за подобрение, не бързайте да спирате лекарствата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X