Напишете дума/думи за търсене

С това измивно средство лицето става сияйно

Всички средства за измиване и почистване на лицето обикновено са със сходни формули – главна роля в тях играе водата и активните вещества, които свалят грима. Въпросът за различните типове кожа се решава от включването на допълнителни съставки: алатонинът и омекотяващите масла са идеални за сухата кожа, а цинкът и киселините действат добре на мазната кожа.

Когато избирате продукт за измиване, първото, което трябва да вземете предвид, е типа на кожата ви. Обърнете внимание и на козметиката, която използвате – няма как да почистите от лицето си водоустойчив грим с лека пяна, а трябва да се спрете на продукт със съдържание на масла.

Има значение и нивото на киселинност (pH)на козметичния продукт. В повечето почистващи средства той е 5,5, което значи, че е киселинен. Но в продуктите за почистване на зоната на клепачите или за чувствителна и склонна към алергии кожа, нивото на киселинност трябва да е неутрално (pH 7). Поради тази причина средствата „2 в 1“, предназначени за почистване на лице и клепачи не са особено ефективни.

Когато става дума за съставки против стареене, имайте предвид, че е по-добре да изберете крем или серум с анти-ейдж ефект. Почистващите средства не са в състояние да спрат стареенето на кожата, дори и да ги рекламират по този начин.

Не прекалявайте със скрабовете и пилингите!

Не използвайте измиващи средства с твърди частици повече от 2 пъти седмично – прекаляването с тях може да предизвика зачервяване и пресушаване на кожата. Пилингът лишава епидермиса от естествената му защитна бариера. Прилагайте пилин и скраб само на влажна кожа, като масажирате деликатно, а след отмиването непременно нанесете хидртиращ крем. Не злоупотребявайте и със средствата за измиване със съдържание на киселини и ензими.

Гел и пяна за измиване

За да не дехидратирате кожата, разпенете добре и не оставяйте на лицето за повече от 1 минута. Отмийте с вода на стайна температура, но в никакъв случай с гореща. Хлорът в чешмяната вода не действа добре на кожата, затова ако нямате филтър, може да ползвате термална или мицеларна вода.

Масла

Те са любимият продукт на повечето професионални гримьори, тъй като премахват замърсяванията буквално с едно движение. Маслото се нанася на влажна кожа, като преди това предварително сте го смесили с малко вода в ръката си, за да придобие консистенция на емулсия. След прилагането кожата остава идеално чиста, без да е мазна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X