Напишете дума/думи за търсене

Домашни рецепти за подмладяване

Прекрасно знаем, че младостта е състояние на духа, но колкото и силни жени да сме, няма как да не изпаднем в лека форма на истерия при вида на някоя нова бръчка. Не можем да избягаме и от биологията – след определена възраст кожата започва да губи влагата и блясъка си, става по-малко еластична. Като прибавим замърсения въздух, който дишаме, неправилното хранене, недоспиването, стреса в офиса и нервите, които ни образуват любимия и децата, нуждата от спешна програма „подмладяване” става направо наложителна. В зависимост от предпочитанията и времето, с което разполагате, може да се престорите на веща алхимичка и да забъркате няколко чудотворни отвари у дома. Ако сте голяма мераклийка, съчетайте ги няколко процедури в специализираните салони.

Домашните средства не отстъпват по ефективност на фирмените козметични продукти, но са екологично чисти и далеч по-достъпни.

За общо гурме усещане: Започнете програмата за подмладяване в домашни условия с приготвяне на женско чудодейно вино за задържане на младостта: 50 грама листа от градински чай и лавандула се смесват с един литър сухо червено вино и се оставят на хладно място, защитено от пряка слънчева светлина. В продължение на две седмици разклащайте от време на време и накрая прецедете. Пийте от подмладяващото вино два пъти на ден по 30–50 грама преди обяд и вечеря.

За цялото тяло: Пийте чай от листа от горска ягода, роза и малина. Това са растенията, които най-добре активизират синтеза на естроген в организма, а този хормон влияе позитивно на целия женски организъм – хидратира, подобрява циркулацията на кръвта, оптимизира производството на колаген. След чая си направете домашен спа салон – вземете топла вана, след което намажете цялото тяло с бадемово масло – то е идеален антиоксидант, прави кожата по-гладка и лъскава, а ароматът му помага да се справите със стреса.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X