Напишете дума/думи за търсене

Перфектната уютна вечеря в 5 стъпки

В представите на много хора идеалната вечеря е извън дома – в скъп или екзотичен ресторант, със сновящи наоколо раболепни келнери и (за някои това е особено важно) баснословна сметка. Всъщност няма нищо по-мило и приятно от това да се насладиш на една необикновена вечер в собствения си дом – вярно, че изисква малко повече усилия, но удовлетворението е много по-голямо. Пуснете въображението си в ход и поканете на среща любимия човек. Романтиката и уютът винаги са на мода, но през зимата се превръщат в истински хит. Предлагаме ви кратък план по организиране на перфектната домашна вечер.

Стъпка 1: планирайте

Важно е да подберете подходящ ден – добре е и двамата с партньора ви да не сте претоварени с работа, както и да не дават по телевизията мача, който той отдавна планира да гледа. Добре е също да предвидите примерен бюджет, за да не си разваляте настроението с непосилни разходи.

Стъпка 2: изберете помещението

Ако с половинката ви живеете заедно и всяка вечер вечеряте в кухнята, може да направите промяна: защо не спалнята или дори банята (ако е по-голяма). Освен че ще постигнете изненадващ ефект, ще осигурите и интимна атмосфера.

Стъпка 3: внимание към детайлите

Създаването на уютна атмосфера е най-важната част от мисията. Включете фантазията си се ръководете от предпочитанията – вашите и на половинката ви. Подредете помещението, внимателно подберете покривката – за хладния сезон са подходящи пъстрите нюанси, но може да заложите и на класическото бяло. Чиниите и приборите и подредете на масата така, че нищо да не ви пречи да виждате любимия човек. Задължителен атрибут са свещите – хубаво е да не са нито прекалено големи, нито твърде малки, най-добре да са без аромат, за да не объркват вкусовите рецептори. Не се препоръчват и ароматните пръчици. Може да подберете свежи есенни цветя, които да сложите в бутилка вместо в традиционната ваза. Може да разпръснете листенца от цветята по масата. Белите чинии и кристалните чаши създават усещане за елегантност. Дребните детайли като оригинални платнени салфетки, ретро прибори и чаши и нестандартна подредба на масата създават особено уютна атмосфера.

Стъпка 4: съставете плейлиста

Музиката е неизменна част от уюта в един дом. Не пестете време да изберете и подредите любимите си парчета. Може дори да направите две плейлисти – една за вечерята и втора – за след това.

Стъпка 5: съставете менюто

Разбира се, най-добре е сами да приготвите храната, но няма нищо лошо и да я поръчате. В никакъв случай не наблягайте на мазните и тежки ястия. Вечерята трябва да е лека и бърза за приготвяне. Не пропускайте да сложите на масата афродизиаци – авокадо, ягоди, скариди, банани, смокини, кокос. Що се отнася до напитките, най-добрият вариант са вино и шампанско (или просеко).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X