Напишете дума/думи за търсене

Пилешки бутчета със соев сос

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

4 с.л. тъмен соев сос

50 мл бяло вино

2 скилидки счукан чесън

1 ч.л. смлян кориандър

1 звезден анасон

1 малка пръчка канела

2 с.л. зехтин

свален ориз за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Сложете месото в купа и го мариновайте за 1 час с всички останали продукти.

2. Загрейте фурната на 200?C и изпечете бутчетата до готовност за около 1 час, като периодично ги поливате със соса. Ако е нужно добавете малко вода по време на печенето.

3. Отстранете анасона и канелата и сервирайте месото топло със сварен ориз или свежа салата.

Може да приготвите ястието в плик за печене на месо. Това ще ви спести време, усилия и със сигурност едно миене на тавата.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X