Напишете дума/думи за търсене

Нисковъглехидратни закуски

Палачинки с горски плодове и сметана

лесно

4 порции

20 мин

въглехидрати 5 г

4 яйца

200 котидж сирене

1 с.л. хуск на прах (намира се в биомагазините)*

60 г краве масло или кокосово масло

за топинга:

1/2 ч.ч. пресни или замразени горски плодове

1 ч.ч. бита сметана

Разбъркайте добре яйцата, сиренето и пуска. Оставете настрани 10 мин, за да стегне микстурата. Загрейте маслото в незалепващ тиган и печете палачинките на средна температура по 3-4 мин от всяка страна. Разбийте сметаната на пяна и сервирайте с горски плодове по избор.

*Индийският бял живовляк хуск съдържа голямо количество фибри и водоразтворими влакна, които попаднали в стомаха, попиват водата и образуват плътен гел, симулиращ чувство за ситост.

Фритата със спанак

лесно

4 порции

40 мин

въглехидрати 4 г

140 г бекон

2 с.л. масло

230 г пресен спанак

8 яйца

1 ч.ч. бита сметана

140 г настърган кашкавал

1 Загрейте фурната на 175°C. Сотирайте бекона в маслото на средно висока температура до хрупкавост. Прибавете спанака. Свалете от котлона, когато зеленчукът започне леко да се сбръчква.

2 Разбийте яйцата и сметаната заедно и излейте в кръгла тава. Добавете бекона, спанака и поръсете с кашкавала. Сложете тавата на средната степен на фурната. Печете 25-30 мин, или до готовност.

Карфиолени хаш браунс

лесно

4 порции

30 мин

въглехидрати 5 г

425 г карфиол

3 яйца

1/2 глава настърган лук

1 ч.л. сол

2 щипки черен пипер

110 г масло

1 Настържете карфиола на ренде или в блендер. Прехвърлете в купа и към него сложете другите съставки. Оставете настрани за 5-10 мин. След това направете палачинки от сместа.

2 Разтопете маслото и в него гответе всяка страна на карфиолените палачинки по 4-5 мин

Кокосова каша

лесно

1 порция

10 мин

въглехидрати 4 г

30 г краве или кокосово масло

1 яйце

1 с.л. кокосово брашно

щипка хуск

4 с.л. кокосова сметана

щипка сол

Сложете всички съставки в незалепващ тиган. Смесете добре на ниска температура. Бъркайте постоянно до желаната плътност на сместа. Сервирайте с кокосово мляко или сметана. Гарнирайте кашата със свежи или замразени горски плодове.

Чиа пудинг

лесно

1 порция

5 мин

въглехидрати 7 г

3/4 ч.ч. кокосово мляко

2 с.л. чиа

1/2 ч.л. ванилов екстракт

Смесете всички съставки в буркан или стъклена купа. Покрийте и приберете в хладилника поне за 4 часа. Сервирайте пудинга със сметана, кокосово мляко и свежи или замразени горски плодове.

Гранола с джинджифил

лесно

8 порции

25 мин

въглехидрати 9 г

1 белтък

120 г бадеми на ситно

1 ч.л. сусам

50 г краве или кокосово масло

50 г кокосови стърготини

50 г бадемово брашно

2 ч.л. смлян джинджифил

щипка сол

Загрейте фурната на 150°C. Разбийте белтъка на пяна. Смесете сухите подправки и бадемите. Прибавете маслото и месете до гладко тесто. Сложете гранолата в тава с хартия и печете15–20 мин. Обръщайте внимателно на всеки 3 мин. Ядките трябва да покафенеят, без да изгарят. Сервирайте с кисело мляко или бита сметана.

Яйчени мъфини

лесно

6 порции

25 мин

въглехидрати 2 г

12 яйца

2 стръка пресен лук на ситно

140 г салам или чоризо на ситно

170 г настърган кашкавал

2 с.л. босилеково песто

сол

черен пипер

Загрейте фурната на 175°C. Намажете форми за мъфини с масло. Сложете в дъното на всяка колбас. Разбийте яйцата и овкусете с пестото, сол и черен пипер. Прибавете кашкавала и разбъркайте. Излейте във формите, а отгоре поръсете с пресен лук и малко колбас. Печете 15-20 мин, или до готовност.

Пържени филийки по френски

лесно

2 порции

10 мин

въглехидрати 4 г

За тестото:

1 ч.л. масло

2 с.л. бадемово брашно

2 с.л. кокосово брашно

1? ч.л. бакпулвер

щипка сол

2 яйца

2 с.л. бита сметана

за гарниране:

2 яйца

2 с.л. бита сметана

1/2 ч.л. канела

щипка сол

2 с.л. масло

1 Намазнете чаена чаша с масло. Смесете всички сухи подправки за тестото. Чукнете яйцата едно по едно в сметаната, разбъркайте добре и прибавете към сухата смес. Бъркайте до гладкост и прехвърлете в чашата. Сложете в микровълновата за 2 мин. Проверете дали тестото е готово в средата с помощта на клечка за зъби.

2 След като се охлади, нарежете наполовина. В друга купа разбийте яйцата за гарниране заедно със сметаната, канелата и солта. Оваляйте добре в сместа филийките. Пържете в много масло.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X