Напишете дума/думи за търсене

Такос с пиле

 богато на витамин В6

лесно

3 порции

10 мин

За една порция:

349 ккал

мазнини 4 г

холестерол 22 мг

въглехидрати 64 г

протеини 15 г

фибри 8 г

необходими продукти:

3 бр. плосък хляб за такосите

200 г пилешко

1 ч.л. зехтин

2 бр. варени или пържени картофи на ленти

3 листа зелена салата

няколко репички

млечен сос

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Нарежете пилешкото на ивици и го задушете за 10 мин в зехтина. Овкусете го със сол и пипер.

2 Нарежете репичките. Сложете от тях върху всяка питка хляб заедно с пилешкото, лист зелена салата, картофи.

3 Поръсете с млечен сос, завийте и поднесете.

Добавете още свежи зеленчуци в такосите според предпочитанията си.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X