Напишете дума/думи за търсене

Вкусни и лесни рецепти за дресинг

Универсален салатен дресинг

богато на протеини

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:

382 ккал

мазнини 37,2 г

холестерол 30 мг

въглехидрати 12,2 г

фибри 0,1 г

протеини 1,8 г

необходими продукти:

85 г майонеза

85 г заквасена сметана

2 с.л. бял винен оцет или лимонов сок

2 с.л. зехтин

1 ч.л. дижонска горчица

3 стръка пресен лук на ситно

1/4 ч.ч. магданоз на ситно

начин на приготвяне:

Разбъркайте добре всички продукти. Осолете и подправете салатата.

Цитрусов дресинг с босилек

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:
70 ккал

мазнини 7,3 г

фибри 0,5 г

протеини 0,2 г

въглехидрати 1,1 г

1/2 ч.ч. босилек

1/4 ч.ч. зехтин

1/4 ч.ч. портокалов сок

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. печени семена от копър

1/4 ч.л. пудра захар

Сложете продуктите в блендера и пасирайте. Овкусете добре със сол и черен пипер и отново пасирайте. Подходящ за рибни салати.

Дресинг за салата „Цезар“

Богато на витамин D

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:
475 ккал

мазнини 53 г

холестерол 84 мг

въглехидрати 1 г

фибри 0,2 г

протеини 3,7 г

1 яйце

1 с.л. бял винен оцет

2 с.л. дижонска горчица

1 филе от аншоа на дребно

1 счукана скилидка чесън

1/2 ч.ч. зехтин

1 Кипнете вода и прибавете яйцето с черупката. Варете 1 мин. Извадете яйцето, пракнете под студена вода, докато се охлади достатъчно.

2 Чукнете яйцето в купа. Прибавете оцета, горчицата, аншоата и чесъна. Разбъркайте добре.

Сусамов дресинг

без холестерол

лесно

2 порции

10 мин


за 1 порция:

160 ккал

мазнини 11,5 г

въглехидрати 7,9 г

фибри 0,8 г

протеини 2,8 г

60 мл соев сос

60 мл оризов оцет

1 с.л. зехтин

1 с.л. кафява захар

1 с.л. печен сусам

1 червена люта чушка без семките на ситно

1 ч.л. сусамово олио

Разбийте соевия сос, оцета, зехтина, захарта, сусама, лютата чушка и сусумово олио достатъчно добре. Дресингът е подходящ за азиатски салати.

За още вкусни предложения четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X