Напишете дума/думи за търсене

Неустоими идеи за салати

С краставици и пъдпъдъчи яйца

10 мин/ 1 порция

Сварете 3 яйца от пъдпъдък, обелете и внимателно ги разполовете. Нарежете 120 г краставица на кубчета и 30 г репички на кръгчета. Добавете 2 стръка зелен лук на ситно и няколко листа накъсана зелена салата или айсберг. Подправете с 1 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер по желание и разбъркайте. Прибавете пъдпъдъчите яйца и преди поднасяне поръсете с ? ч.л. сусам и още малко зелен лук на ситно.

С авокадо и киноа

15 мин/ 1 порция

Сварете предварително 20 г киноа. Пригответе дресинг, като смесите 1 ч.л. течен мед, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. балсамико (или малинов оцет), 1 с.л. дижонска горчица, 1 с.л. соев сос и разбъркайте. Нарежете 60 г краставица и ? авокадо на кубчета и добвавете няколко разполовени чери домата и 10 г кедрови ядки по желание. Смесете с киноата и подправете с дресинга. Поръсете с 20 г сусам и 30 г настърган пармезан. Украсете с рукола. По желание сервирайте с препечени филийки.

Рибна

20 мин/ 1 порция

Запечете 2 филета рибно филе от двете страни за няколко минути. Сложете в купа 30 г зелена салата, по няколко парчета портокал и грейпфрут и ? краставица на тънки резени. Подправете с малко сол, лимонов сок и зехтин. Добавете рибните филета и сервирайте.

Със зеле и цвекло

15 мин/ 2 порции

Нарежете на сламки 100 г прясно зеле, 100 г червено цвекло и 100 г ябълки и разбъркайте. Смесете 1 с.л. зехтин, балсамико на вкус, 5 г настърган корен от джинджифил, 5 г лимонова кора, 1 ч.л. лимонов сок и 1 с.л. сладко от сливи. Полейте салатата с дресинга и украсете с филирани бадеми.

Виетнамска салата

20 мин/ 2 порции

Предварително запечете 2 пилешки филета. Пригответе дресинг, като смесите 1 малка люта чушка на ситно, 3 скилидки чесън и ? ч.л. кафява захар и ги залеете с 3 с.л. вряла вода. Прибавете 1 ч.л. оризов оцет (може да го замените с винен) и 1 ч.л. сок от лайм. Нарежете на сламки ? средно голяма зелка, 1 морков, 1 червена чушка и 1 краставица. Прибавете 1 глава лук, няколко стръка зелен лук и 1 връзка мента на ситно. По желание настържете в салатата корен от джинджифил (около 2 см). Полейте с дресинга, разбъркайте и сервирайте.

С броколи и царевица

10 мин/ 1 порция

Сварете 1 глава броколи за 3–5 мин и след като изстине, я разделете на розички. Натрошете или смелете в блендер 50 г кашу. Нарежете на кубчета ? ябълка. Прибавете към броколите и ябълките 60 г царевица от консерва. Добавете 1–2 с.л. течен мед и разбъркайте добре.

За още вкусни и интересни рецепти потърсете нашето списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще задоволите и най-взискателното небце. Ще научите повече за рационалната кухня и как да спрете да изхвърляте храна. Ще разберете дали алкохолът и отслабването са приятели или врагове. Тук са и шест идеи за пълнени гъби, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите ястия с черен дроб по света.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни сосове.

Ще ви срещнем и с черния кимион – панацеята сред подправките, а наш специален гост е Илиана от „Изкушения от кухнята на Илиана Балканска“, която споделя кулинарните си съкровища, част от които са подходящи да приготвяте заедно с децата си. От Ради Бичева, създател на блога „Подправено с любов“, ще научим кой е петият вкус.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на Нейно величество пицата, както и какви са тънкостите на италианската кухня. Тук е и примерно седмично меню, което ни съветва как да се храним след 40, за да изглеждаме на 30. Ще ви срещнем и със съкровището от аромати – арабската кухня.

От гуру Йоги Тан ще разберете защо трябва да ходите повече по родопската земя. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X