Напишете дума/думи за търсене

Лесни и вкусни нисковъглехидратни десерти

Лимонов чийзкейк в чаша

лесно

4 порции

въглехидрати 7 г

280 г крем сирене

1/2 ч.ч. заквасена сметана

2 яйца

с.л. еритритол

1/2 ч.л. ванилов екстракт

сокът и кората на 1/2 лимон

сокът и кората на 1/2 лайм

2 ч.л. маково семе

за топинга:

1/3 ч.ч. заквасена сметана

1/4 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. еритритол

1/3 ч.ч. пресни ягоди

1/2 с.л. маково семе

1 Загрейте фурната на 150°C. Прибавете всички продукти без тези за топинга в купа и разбийте с миксера до гладка пяна. Излейте микстурата в огнеупорни буркани или молдове. Печете 25 мин. Разклатете внимателно, за да видите дали сместа се е стабилизирала.

2 След като се охладят, приберете в хладилника за няколко часа. За да направите топинга, смесете сметаната, ванилията и подсладителя. Прибавете по 1 с.л. от сместа върху всеки миничийзкейк. Украсете с ягоди, маково семе и листенца свежа мента.

Джинджифилово крем брюле

лесно

6 порции

въглехидрати 3 г

1 3/4 ч.ч. бита сметана

2 ч.л. микс от канела, джинджифил, бахар, карамфил, индийско орехче

2 с.л. еритритол

1/4 ч.л. ванилов екстракт

4 жълтъка

1/2 мандарина

1 Загрейте фурната на 180°C. Сложете сметаната, микса от подправки, ваниловия екстракт и подсладителя в тенджера и разбъркайте внимателно. Оставете да заври.

2 След това внимателно прибавете сместа към жълтъците, като не спирате да бъркате. Излейте микстурата в огнеупорни чашки или купички и подредете в тава. Налейте до половината на формичките вода и печете 30 мин. Сервирайте с резени мандарини или касис.

Ванилов фъдж

лесно

24 парчета

въглехидрати 2 г

2 ч.ч. бита сметана

1 ч.л. ванилов екстракт

85 г масло на стайна температура

85 г черен шоколад с поне 70% съдържание на какао

1 Сложете сметаната и ванилията в тенджера да заврат. След 1 мин намалете температурата и оставете да къкри, докато сместа се редуцира наполовина. Това отнема около 20 мин.

2 Намалете още температурата и прибавете маслото. Бъркайте до гладкост. Свалете от котлона.

3 Начупете шоколада на малки парченца и добавете към сметановата смес. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Прибавете по желание и други есенции.

4 Излейте в тава и приберете в хладилника за няколко часа. Преди да сервирате, напудрете с какао.

Шоколадов мус

лесно

6 порции

въглехидрати 6 г

1 ? ч.ч. бита сметана

1/2 ч.л. ванилов екстракт

2 жълтъка

щипка сол

85 г черен шоколад с поне 80% какао на малки парченца

1 Разтопете шоколада на водна баня. Оставете да се охлади на стайна температура.

Разбийте сметаната на пяна. Прибавете ванилията към края на процеса. Смесете жълтъците със солта в отделна купа. Добавете шоколада към жълтъците и бъркайте до гладкост.

2 Сложете 2 с.л. от битата сметана към шоколадовия микс и разбъркайте добре. След това прибавете и остатъка от сметаната.

3 Изсипете сместа н подходящи купички или чаши и приберете в хладилника за поне 2 часа. По желание гарнирайте със свежи горски плодове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X