Напишете дума/думи за търсене

Бисквитени топчета с мед без печене

богато на фодфор

лесно

10 мин + охлаждане

20 порции

За една порция:

112 ккал

мазнини 5 г

холестерол 6 мг

въглехидрати 14 г

протеини 1,8 г

фибри 0,4 г

необходими продукти:

250 г бисквити

1 с.л. захар

100 г ядки

50 г сушени плодове

50 г масло

мед

начин на приготвяне:

1 Сложете бисквитите в купата на кухненския робот и ги смелете със захарта. Начупете на дребно или смелете ядките със сушените плодове. Добавете маслото, омесете и започнете да прибавяте мед до слепване на съставките.

2 Оформете топки на ръка от полученото тесто и ги сложете в хладилника да се охладят добре.

Оваляйте топките по желание в начупени ядки, кокос или какао.

За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X