Напишете дума/думи за търсене

Какво да не правим, когато обичаме някого

Повечето двойки развиват пагубни навици, които рано или късно излизат през любовния нос. Нали сме наясно, че да се опитваме да променяме другия из основи, е загуба на време и на нерви. По-важното е, че често забравяме да окуражаваме половинката си и да одобряваме едно или друго нейно действие. Лежерен комплимент, подарък без повод са все неща, които трябва да намерят място в интимното ви ежедневие.

Намалено внимание

Едва ли ще ви е кеф, ако любимия ви низвергва заради имейл, писане на съобщение, играене на игри, гледане на телевизия, докато вие сте в същото пространство, където е и той. Дайте на партньора си нужното внимание. Един прочувствен разговор е идеална подправка за интимността.

Дръжте на думата си

На човека до вас е нужно да знае, че може да разчита на вас. Давайте обещания, които знаете, че ще спазите. Изграждането на доверие, лоялност и сигурност в отношенията са не по-малко важни от самата любов.

Не говорете, а слушайте

Комуникацията е двустранна. Не забравяйте от време на време да млъкнете, за да може другият да сподели и своите възгледи върху темата, провокирала дискусията. Слушайте внимателно какво ви казва, не бъдете пасивни слушатели, защото може да се окаже, че между ушите си сте пропуснали доста съществена информация.

Не критикувайте твърде много

Нормално е от време на време да помрънкате, но не го правете за щяло и не щяло. Ако обясните надълго и широко какво точно половинката ви не прави като хората, със сигурност това няма да се хареса и е възможно да се стигне до грандиозен конфликт. Когато обвинявате, гледайте да се аргументирате солидно. В противен случай рискувате да не ви гушкат през нощта.

Не натяквайте

Натякването е ужасно досаден навик, който прави връзката по-скоро болезнена, отколкото забавна и носеща радост. Нормално е да помолите господина до вас да свърши нещо, но не мрънкайте постоянно, ако не го е направил „като хората” или във времето, в окето вие сте си представяли. Отнасяйте се към партньора си като с възрастен, а не като с непослушно дете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X