Напишете дума/думи за търсене

Боб чорба със свински джолан

Необходими продукти:

1 ч.ч. бял боб
1 голям морков
4-5 чорбаджийски чушки
1 домат
2 глави лук
1 глава чесън
1 свински джолан
растителна мазнина
девесил
джоджен
червен пипер
1 с.л. брашно
сол

Начин на приготвяне:

Джоланът се измива и подсушава. В дълбока тенджера се запържва от всички страни и се изважда. Белият боб се измива и се слага в тенджера да заври, прецежда се първата вода и се премества в тенджера под налягане заедно с джолана, 1 глава лук и 1/2 с.л. сол. Затваря се и се вари около 25-30 мин. Отваря се тенджерата след като се изпусне парата от клапанчето. В тенджерата, в която се е пържил джоланът, се запържват нарязаните морков, чушки, чесън и другата глава лук. Добавят се брашното, червеният пипер, разбърква се и се изсипва в тенджерата с боба. Разбърква се добре, подправя се с подправките и се доварява до готовност на зеленчуците и на ястието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X