Напишете дума/думи за търсене

8 начина да се спасим от зачервените очи

Те са най-големият издайник, че не се чувстваме в кондиция след безсънна нощ, напрегната работа или хроничен стрес. Ако смятате, че няма нужда всички да са наясно с душевните ви терзания, предлагаме ви няколко начина да се спасите от зачервените очи.

1. Осемчасов нощен сън – златното правило за всички, които искат да изглеждат добре. Очите имат нужда от пълноценен отдих, също както и кожата на лицето.

2. Старайте се възможно най-рядко да подлагате очите си на въздействието на токсични и дразнещи фактори. Когато използвате почистващи химически препарати, непременно отваряйте прозореца. Избягвайте задимените помещения. Работете с лакове и бои само на открито. Не забравяйте да включите кухненския абсорбатор, когато готвите.

3. Използвайте качествени очила. Те ще защитят очите ви не само от слънцето и белотата на снега, но и от вятъра. И все пак не носете слънчеви очила постоянно – очите ни имат нужда от естествена дневна светлина.

4. Купувайте си само качествена козметика. Ако веднъж сте получили раздразнение или зачервяване от спирала или сенки за очи, не си правете експеримента да ги ползвате отново. Симптомите на алергия се усилват при всеки следващ контакт с дразнителя. Не си лягайте, без да сте свалили старателно грима от лицето си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X