Напишете дума/думи за търсене

8 начина да се спасим от зачервените очи

5. Ако носите лещи, винаги спазвайте строго правилата за използването им, сваляйте ги навреме и ги обработвайте според инструкциите. Не забравяйте за срока на годност на средствата за съхраняване на контактните лещи.

6. Когато работите на компютър, непременно правете 5-10-минутни почивки на всеки 2 часа. През това време може просто да затворите очи, да се отпуснете и да помислите за нещо приятно. Упражненията за очи ще ви донесат още по-голяма полза.

7. В помещенията с климатик обикновено въздухът е прекалено сух, а това влияе негативно на роговицата и води до раздразнения, зачервявания и сърбежи в очите. Със синдрома на сухите очи ще ви помогнат да се справите препаратите тип изкуствени сълзи. Но най-важното е да не забравяте да мигате често.

8. За да снемете умората от очите, преди лягане си правете компреси с отвара от лайка и липа или с настъргани картофи. Добре действат и студените компреси – навлажнете кърпа с ледена вода и приложете на очите за не повече от 2-3 мин. Може да използвате и лед, завит в чиста салфетка, но времето на прилагането не бива да надвишава 1 мин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X