Напишете дума/думи за търсене

Как да се предпазим от херпес на устата

Едно от най-некрасивите неща върху лицето са не просто напуканите устни, ами уста, полазена от херпеси. Не стига, че не са една от хубавите черти на човешкото тяло, ами са болезнени и досадни. Как да ги избегнем?

Дръжте устните си влажни

Сухите устни са чудесна предпоставка за образуването на херпес, макар че основната причина за появяването му се дължи на вируса херпес симплекс. Сухотата им обаче може да ги предизвика да се покажат на бял свят. Ако не искате това да се случи, дръжте под ръка балсам за устни.

Внимавайте с диетата

Определени храни може да доведат до появата на херпеси. Шоколад, ядки и цитрусови плодове са все продукти, които може да помогнат за раждането на тези хубостници.

Леко със слънцето

Твърде много излагане на слънце и херпесът е готов. Използвайте вазелин за устни със слънцезащитен фактор. Ако устата ви изгори, херпесът много лесно може да ви надвие.

Не забравяйте за витамините

Ясно е, че не може само с храната да си набавяме всички минерали, витамини и други здравословни съставки. Затова от време на време не е лошо да посещаваме аптеката в търсене на правилните компоненти, които да запълнят дупките в хранителния ни режим. Витамин С, цинк и лизин са хранителните добавки, които може да ви предпазят от херпеси.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X