Напишете дума/думи за търсене

10-те най-лоши подаръка за Коледа

През 2006 г. звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит заминават за Западна Пенсилвания, за да видят една от най-чудно конструираните къщи в света. Тя е разположена върху 10-метров водопад, а проектът  е на любимия дизайнер на Брад Пит Франк Лойд Райт. Четири години по-късно Анджелина решава да направи идеалния подарък за Коледа на любимия си.

Купува му водопад и земята към него, така че самият Брад Пит да направи проект на къщата на мечтите си.

Едва ли много хора могат да си позволят подобен подарък. Но сега, няколко дни преди Коледа, всеки се опитва да избере най-хубавите изненади за близките си.

И за да бъдат наистина приятни, ето списък на нещата, от които да се въздържите по време на голямото коледно пазаруване.

1. Домашен любимец

Две деца - брат и сестра, седят на масата и рисуват. Тихомълком към тях се приближава майка им и оставя голям кашон. Изведнъж от него подава главата си кученце. Момчето се втурва да го гушка, а сестра му не може да повярва на очите си. Тя започва дори да плаче от щастие и да прегръща майка си. Това безспорно е една от най-милите гледки.

Но подарък домашен любимец е подходящ само в този случай - ако децата си мечтаят за това, а родителите са съгласни да се грижат за него.

Ако човекът, на когото подарявате куче, котка или дори дребно животно като хамстер или чинчила, не е готов за това, бързо ще го даде за отглеждане на свои близки. Или ще го продаде. А и се замислете - човекът, на когото искате да направите подарък куче или коте, дали не е алергичен към тях.

2. Книги със съвети

Това се отнася за всякакви томчета с практични съвети - как да се усъвършенствате, да имате по-голямо духовно познание, за хармонична връзка с половинката си или дори за здрави цветя в саксиите ви. С каквито и добри намерения да ги подарявате, толкова ценните приказки в книгата изобщо не се вместват в концепцията за очаквания коледен подарък. А и се замислете какво послание влагате в жеста си - имаш нужда от промяна.

Това в общи линии важи и за ваучерите за всякакви курсове - за чужд език, за нови умения като програмиране или дори шофиране. Ако човекът, на когото подарявате, не му се занимава, най-вероятно ще дадете парите си на вятъра.

3. Гифт карти

На теория картата, заредена с определена сума пари, е идеалният подарък. Не можеш да сбъркаш, като подариш някоя непотребна вещ. Тя е като да дадеш пари на близък. А в същото време показваш, че си положил усилия и си отишъл да я вземеш. Но не е като да купиш истински подарък. А и често след определен период от време започват да се начисляват такси по нея и сумата в картата намалява. Впоследствие се оказва, че и не навсякъде минават.

Друга карта - за посещения във фитнес, само ще напомни на човека срещу вас, че има нужда от повече физически упражнения. Ако иска да тренира, сам ще реши кога и в коя зала да го прави.

4. Дебел вълнен пуловер или шал

Особено ако отпред е с лика на Дядо Коледа, с елен с червен нос или избродирана Снежанка. “Ще кажа: О, много ми харесва. Но всъщност ще си помисля: Толкова ли не можа да избереш нещо друго? Нещо, в което да изглеждам секси и да се харесвам”, разказва млада жена. Дебелият пуловер е чудесен за празника в някоя планинска хижа и прехода до нея. Но от колко такива човек има нужда в гардероба - един или максикум два.

Пак може да посегнете към някоя дреха за подарък - елегантна рокля или риза, в която половинката ви да сияе в новогодишната вечер. Но вълненият шал е допълнение, което само тя може да си купи някога. Ако изобщо пожелае.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X