Напишете дума/думи за търсене

Джинджифилови курабийки

необходими продукти:
300 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
125 г обезсолено масло
100 г кафява захар
3 с.л. златен сироп (в специализираните магазини за подправки)

за глазурата:
100 г пудра захар
2 с.л. лимонов сок
кристална захар за поръсване

начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°C. Смесете брашното, содата и подправките.

2. Разтопете брашното, захарта и златния сироп на слаб огън. Бъркайте, докато захарта се разтопи. Прибавете сухите подправки и постепенно добавяйте брашното. Трябва да се получи кораво тесто. Разрежете на две.

3. Върху хартия за печене разточете тестото и с помощта на звездна или друга форма издълбайте 14 равни части, като оставяте по 2 см разстояние между тях.
Внимателно сложете хартията за печене заедно с курабиите във фурната. Печете 12 мин, или до златисто.

4. За да направите глазурата, разбъркайте пудрата захар и лимоновия сок добре. Сложете сместа в пош, ако имате, или направете хартиена фунийка и изрежете дъното й. Украсете изстиналите курабийки с глазурата. Докато е още лепкава, по желание поръсете със захар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X