Напишете дума/думи за търсене

Яйца по панагюрски

Необходими продукти за 4 порции:
12 яйца
1,5 л вода
1 с.л. оцет
200 г сирене, натрошено
400 г изцедено кисело мляко
1скилидка чесън
4 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
нарязан магданоз и пресен лук за гарниране
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Водата се слага в дълбок тиган да заври заедно с оцета и малко сол. Оставя се да къкри. Яйцата се счупват едно по едно във водата и се заливат с помощта на лъжица с нея, докато белтъкът побелее и жълтъкът почти се втвърди. Изваждат се с решетеста лъжица и висящите парчета белтък се изрязват.
2. В чинии за сервиране се слага по лъжица от натрошеното сирене. Отгоре се поставят по три яйца.
3. Маслото се сгорещява и в него се слага червеният пипер, разбърква се и топлите яйца се заливат. Гарнират се с киселото мляко, в което са добавени чесънът и щипка сол. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и пресен лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X