Напишете дума/думи за търсене

Какво означава, когато мъжът свършва твърде бързо, и как да го забавим?

Може да има много причини мъжът да достигне оргазъм бързо, но една от най-честите причини за преждевременна еякулация е вълнението, особено когато е продиктувано от нов сексуален партньор.

Господата също са склонни да кулминират бързо, когато не са били сексуално активни известно време. Отново има много вълнение, а понякога и безпокойство за представянето при такива обстоятелства.

Всичко, написано дотук, предполага, че въпросният мъж няма някаква медицинска причина за бързото свършване. Кои са другите подбудители за преждевременна еякулация?

1. Загриженост за еректилна дисфункция, т.е. безпокойство при представяне
Мъжете, които се тревожат за поддържането на ерекция, в крайна сметка бързат към еякулация. Това може да се превърне в навик, което им затруднява да спрат изпразването.

2. Генерализирана тревожност
Тревожността е проблем с психичното здраве, който много хора отхвърлят, но може да има някои сериозни последици. За мъжете може да причини проблеми в спалнята, независимо дали кулминацията идва твърде бързо или не им става.

3. Проблеми във връзката
Преждевременна еякулация може да се случи, когато връзката е в конфликт. Идеята да не знаете какво се случва в отношенията или къде се намирате като двойка може да създаде напрежение в леглото.

4. Анормални нива на хормони или невротрансмитери
Ако хормоните на мъжа не са нормални, може да очаквате тялото му да функционира по различни начини. Твърде бързото свършване е един от тях.

Освен това, ако неговите невротрансмитери - малките съединения, които пренасят импулси, съобщения от мозъка до други части на тялото - не са в ред, може да е трудно да се представи качествено в спалнята.

5. Проблеми с щитовидната жлеза
Преждевременната еякулация е признак на няколко заболявания, свързани с щитовидната жлеза.
Така че, ако мъжът свършва твърде бързо, може би трябва да провери щитовидната си жлеза.

6. Медицински състояния, които засягат еякулаторната система
Други здравословни състояния, които могат да причинят преждевременна еякулация, са простатит и синдром на хронична тазова болка.

Някои лекарства като антидепресанти и лекарства за високо кръвно налягане също могат да причинят бързото изпразване.

7. Възпаление или инфекция на уретрата или простатата
Възпалението на простатата е резултат от медицинското състояние простатит. Простатитът е подуване на простатната жлеза и често изчезва от само себе си, но може да му се помогне и с предписани антибиотици.

8. Увреждане на нервната система
Еякулацията е неврологичен механизъм. Вашата нервна система е съставена от две части, гръбначния и главния мозък. Ако една от тези части е повредена по някакъв начин, това може да спре дейността или да я промени по начин, който може да ускори еякулацията.

9. Диабет
Това заболяване може да доведе до увреждане на нервите и да повлияе на сексуалната функция.
За тези, които имат диабет и свършват твърде бързо, най-добрият начин да се борят с това е да поддържането на кръвната захар под контрол.

10. Сърдечносъдови заболявания
Сърдечносъдовите заболявания са по-често свързани с еректилна дисфункция.

В книгата си „Новото голо: Ултимативно секс образование за пораснали”, д-р Хари Фиш споделя откритието си, че 43% от мъжете еякулират за по-малко от две минути.

Ако правите секс редовно и няма основен медицински проблем, има голям шанс проблемът да е свързан с качеството на емоционалната интимност във връзката ви.

Тъй като динамиката в отношенията ви се променят, времето, необходимо на мъжа да достигне кулминацията, също може да се промени. Когато той е дълбоко влюбен и се чувства свързан с вас, той ще иска да се увери, че ще стигнете до оргазъм и че ще имате възможно най-доброто сексуално изживяване. Ако има проблеми между вас, той все още може да иска да прави секс, но да се интересува повече от собственото си удоволствие, отколкото от вашето.

Как да отложим оргазма и да продължим по-дълго
1. Правете упражнения на Кегел за изграждане на мускулите на тазовото дъно.
2. Използвайте презервативи за намаляване на усещането.
3. Спирайте за кратко, докато желанието за оргазъм отшуми и след това рестартирайте.
4. Използвайте десенсибилизиращи лубриканти.
5. Стискайте главичката на пениса в подножието й за около 30 секунди или докато желанието за еякулация отшуми.
6. Мастурбация до кулминация в рамките на 24 часа преди партньорски секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X