Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете бягат от красивите жени

Различните мъже, разбира се, харесват различни жени (и слава Богу). Някои си падат по манекенски тип, други дават мило и драго за повече плът в леглото. Трети никога не биха загледали брюнетка за разлика от четвърти, според които блондинките са повърхностни. И това не е всичко – според най-разпространеното мнение всеки истински мъж иска жена му да е ако не глупава, то поне да не го превъзхожда умствено. Обаче има и изключения от правилото, които се прехласват по начетени дами или пък умират да се хвалят не със собствените си постижения, а с умната си половинка пред приятели и колеги.

Безукорно красивите жени обаче почти винаги предизвикват в „силния” пол напрежение. Досущ в синхрон с безумната поговорка, че „много хубаво не е на хубаво”, те очакват от идеалните хубавици само проблеми. На първо място, защото те вероятно знаят цената си и ще имат повече изисквания. А мъжът по природа е ленив. Той може буквално да гори, докато работи, но вкъщи иска просто да „изключи”. Затова се бои до смърт от високи очаквания и претенции, дори и да са оправдани.

Мъжът гледа на красивата жена като на чужда или недостъпна. Ако случайно я завоюва, има голям риск да я изгуби. Или пък да трябва да се бори за нея. Подхожда към нея като към музеен експонат – любува й се, но рядко взема генерално решение да я направи „своя”. Защото може ли един шедьовър да бъде нечий? Още едно клише, на което робуват много мъже, е идеята, че хубавите жени „имат минало”. А той държи да е ако не първият, то поне един от малкото принцове в нейния живот. И си представя армия от фенове, които искат да му я отнемат – естествено, заради идеалната й красота. Ревнува я както от миналото, така и от бъдещето й.

Наскоро психолози направиха рейтинг на мъжките страхове. Един от въпросите в анкетата бил каква жена не желаят за своя половинка. На първо място се оказали... красавиците. Плътно зад тях били интелигентните, а след тях физически силните жени. Според учените само няколко минути общуване с хубава жена вадят мъжа от равновесие, той започва да нервничи и се чувства по-уязвим от обикновено. И тези изменения се наблюдават в 70% от анкетираните. Така, че замислете се преди да си пожелаете неземна красота и да хвърлите цялото си време и усилия за тази цел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X