Напишете дума/думи за търсене

Неочакваните ползи на бадемите за кожата

Бадемите изобилстват от хранителни вещества, фибри, протеини, витамини и минерали. Бадемите са вкусни помощници на доброто здраве, но са и безценен приятел на красотата. Ако алергията не ви оставя на мира, може смело да включите бадемите не само в менюто си, но и в ежедневния си бюти ритуал.

Тонус и по-светъл тен на лицето

Бадемите са източник на красота, познат от векове. Ако не вярвате, накиснете няколко бадема в мляко за през нощта и добавете няколко нишки шафран. На сутринта смелете всичко добре и нанесете като маска на лицето и шията. Щом изсъхне, измийте със студена вода. Маската има изглаждащ ефект и леко изсветлява тена. Ако имате съмнения как ще се отрази на вашия тип кожа, нанесете от нея първо на малък участък от кожата.

Повече сияйност

Изключително богати на антиоксиданти, бадемите неутрализират вредното действия на свободните радикали и помагат на тялото и кожата да се справят с тях отвътре навън. Затова не ги подминавайте в шкафа равнодушно, а хапвайте по няколко от тях всеки ден. Може даже да ги направите на брашно и да ги смесите с малко сметана и смлени слънчогледови семки, и щедро да намажете лицето с получената каша. Кожата ви ще остане хидратирана, сияйна и заредена с нови сили за справяне с ежедневната агресия на факторите, които я увреждат и състаряват.

Срещу сухота на кожата

Ако вече сте се уморили да търсите подходящ козметичен продукт за лющещата се кожа, може да опитате с бадеми. Смелете ги, добавете малко мед към тях и нанесете на лицето. След 15 минути изплакнете добре с хладка вода .

Перфектна ексфолиация

Със смлени бадеми и извара. Разтрийте добре малко от сместа върху кожата на лицето в продължение на няколко минути. Помага за премахването на мъртвите клетка, а с това на черните точки и нечистотиите в порите. Действа добре и за изглаждане на досадните белези от акнето.

По-малко бръчки

Тук на помощ идват отново бадемите. Повече от ясно е, че масажът на лицето се отразява благотворно на кожата на лицето. Но ако включите един белтък към лъжицата бадемово брашно, и една лъжица лимонов сок, кожата ви ще почувства разликата. Нанесете за около 15 мин от получената смес и оставете протеините и витамин Е да си свършат работата.

Против тъмни кръгове под очите

Тази толкова чувствителна и уязвима зона се нуждае от специално внимание. И бадемовото масло има какво да й предложи. Само преди това нанесете за малко от сместа - бадемово брашно, сметана и лимонов сок. Измийте с хладка вода и намажете с бадемово маслото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X