Напишете дума/думи за търсене

Когато общуването във връзката стане неудобно

Всички сме хора и всички правим грешки. Рефрен, който повтаряме често, настане ли време ние да стъпим на криво. Но когато този до нас е съгрешил с нещо, невинаги сме толкова услужливи в ползването на тази фраза. Да имаш задоволителни отношения с партньора си, изисква открита комуникация. Общуване, което ще позволи да изгладим всяко препятствие в брака и способност да се разрешават различия, преди любовта да е станала неспасяема.
Кои са сигналите за лоша комуникация, които не трябва да пренебрегваме.

Да не слушаш
Това е един от най-очевидните сигнали, че нещо в общуването куца. Ако всеки път прекъсвате другия, когато се опитва да слуша, или той ви причинява това, може да изпрати грешен сигнал. Все едно му казвате, че това, което той си мисли и чувства, няма значение.

Да бъдеш пасивно-агресивен
Тази форма на комуникация е една от най-опасните, защото наистина може да нараним другия и в дългосрочен план това да скапе тотално стабилността на отношенията. Опитайте се да останете спокойни по време на спор и да не използвате думи, които биха накърнили достойнството на любимия ви.

Да губиш самообладание твърде лесно
Ако сте драсни-пални-клечица и лесно се ядосвате, със сигурност това не е добре за разбирателството с партньора. Гневът няма да ви позволи да изразите рационално усещанията си.

Да натякваш постоянно
Да, това освен че е изморително, е и сигурен знак, че нещо куца във връзката ви. Ако постоянно дуднете за нещо и напомняте непрекъснато за това или онова, със сигурност картинката съвсем не е розова в някогашното ви любовно местенце.

Да го игнорираш
Да не обръщаш достатъчно внимание на другия, не е начин да имаш здрава връзка. Да не споделяте, когато сте разстроени заради нещо, направено от любимия ви, никога не е добро решение, ако искате да разрешите възникналия проблем. Да игнорирате партньора си и да го третирате с мълчание, ще причини още по-голяма разлъка между двама ви и сами ще саботирате връзката си.

Да използваш обидни думи
Дори когато сте вбесени, това не ви дава право да осквернявате чистото пространство на връзката си с мръсни думи и обидни епитети. Не ругайте и не псувайте, опитайте се да проявите уважение. В крайна сметка общувате с човека, когото обичате. Опитайте се да бъдете по-емпатични и малко по-загрижени.

Аргументирай се
Разбира се, при всяка двойка кавгата протича по различен начин. Въпреки това се опитайте да не прекрачвате добрия тон и не забравяйте да се аргументирате, когато спорите за нещо. Най-важното е да не сте неуважителни към другия и към себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X