Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете обичат една, а се женят за друга

Не сте го искали достатъчно силно

Друга причина, поради която жените се оказват без брачна халка, е, че не са „притискали” достатъчно половинката си. Ако държите на брак, трябва ясно да му покажете това. Според статистиката на Джон Молой по-голямата част от мъжете правят предложение за брак 22 месеца след началото на връзката. В течение на следващите три и половина години перспективите за сватбени камбани все повече избледняват. Двойките, които живеят заедно без брак, също нямат голям шанс да чуят „Менделсон”. Ако се срещате с човек, който вече е живял на семейни начала с друга жена, но не е бил женен, непременно му кажете още в ранния стадий на връзката ви, че държите на брака (при положение, че това наистина е така).

Изследванията показват още, че мъжете предпочитат жени, които не смятат домакинската работа за приоритет в живота – никой не иска да се ожени за прислужница. С други думи, привличат ги жени с висока самооценка.

Някои психолози твърдят, че доста мъже са склонни да предложат бързо брак на новата си приятелка след края на дългогодишна връзка, за да си възвърнат потъпканото самочувствие, да си докажат, че ако не „стават” за бившата”, то „настоящата” е готова да обвърже живота си с тях. За тях тази крачка е радикално желание за ново начало и няма нищо общо с качествата на предишната им половинка. Затова и няма никакъв смисъл да се сравнявате с нея – приемете края и дайте старт на ново начало.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X