Напишете дума/думи за търсене

Защо да пробваме въздушна йога

Тази форма на тренировка хем поддържа добре мускулите и от нея се слабее, хем е забавна и развива въображението и творческото мислене. Нестандартното занимание е добър начин да се доближим до усещането за полет и лекота, макар за кратко и в градски условия.

Затихват болките в гърба и кръста

Болките в тези зони са чест гост при млади и стари, заради статичния начин на работа и живот. Но докато висим свободно в пригодената за целта люлка, даваме шанс на гръбнака си да се изпъне и да заеме своята нормална форма, което се отразява и върху работата на вътрешните органи. Ставите не са натоварени от тежестта на тялото и движенията им са по-свободни.

Повишава издръжливостта и гъвкавостта на тялото

Докато тече забавлението, мускулите стават по-здрави, еластични и придобиват красив релеф. Тялото се структурира и става по-гъвкаво. А заради люлката, някои пози от йога, които по принцип изискват повече физическо усилие, тук се изпълняват с лекота. При усърдна работа се увеличава кръвообращението и лимфния поток, повишава се еластичността на кръвоносните съдове и това предпазва от високо кръвно налягане. Освен това имунитетът „цъфти“.

Намалява напрежението в централната нервна система

Люлката помага и в още един аспект - мускулите на шията се разтягат под собствената си тежест и отпускайки се те намаляват напрежението в централната нервна система. Чрез люлката се постигат чести промени на положението на тялото, което спомага перисталтиката на червата и функцията на щитовидната жлеза, които заедно с подобреното кръвообращение, лимфен поток и метаболизъм са основните фактори за отстраняване на излишните мазнини и нормализиране на теглото.

Забавен момент по време на йога заниманията е увисването с главата надолу. С това упражнение, което ще ви върне в безгрижното детство, ще имате възможност и да преодолеете своите страхове и предразсъдъци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X