Напишете дума/думи за търсене

Магдалена Ангелова: Майчината хипноза може да лекува

Още преди десетки години, заспят ли децата, майките и бабите са нашепвали думи, с които са им пожелавали здраве, успехи, баели са им против уруки. Всички тези позабравени традиции се връщат и днес, в малко по-модерен вид. И се наричат „майчина хипноза“, обяснява психологът Магдалена Ангелова.

По време на хипнозата ние въздействаме на енергийно и психологично ниво върху нашите деца. И всичко това се случва само с думи. Шепнейки до детското креватче, нощ след нощ ние програмираме нашите деца да бъдат по-здрави и по-уверени. Програмираме техния ум с подходящи думи и интонация. Зареждаме клетките на детето, тялото и психиката му с думи и символи, които да го направят силно и хармонично, така че то да бъде здраво психически, емоционално и физически.

Терапията започва с отпускаща история

Преди детето да заспи, ние му разказваме някаква интересна отпускаща история, и като минат 10-15 мин от навлизането му в съня, започваме да му говорим. Може да работим за покачване нивото на умствената му активност или пък да наблегнем на емоционалния сектор, разказва Магдалена Ангелова. Ако ще изграждаме умствения му потенциал, трябва да му кажем, че е умно, че се справя добре с математиката, че бързо учи цифрите или пише буквите. Ние го програмираме все едно това е реален факт. Трябва да кажем на ума му, как може да направи нещо определено, да му прошепнем, че може да се справи с определена задача.

Мозъкът на детето ще се настрои на тази вибрация и в реалността детето ще започне по-бързо да покачва нивото на своята успеваемост. „Ако е тревожно ще му кажем, че ще бъде спокойно, че ще премахне емоцията, която го тревожи. Ще му обясним как в съня му ще дойдат пазители, или ще се яви феята на съня и с една вълшебна пръчка ще изтрие това, което го стресира. Така то ще започне ден след ден да се отпуска и ако доскоро не е обичало да ходи на детска градина, ще започне да вижда хубавата част от общуването с децата там“, обяснява Ангелова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X