Напишете дума/думи за търсене

4 страхотни соса за перфектни ястия

Доматен сос по провансалски

необходими продукти:

3 с.л. зехтин

3 домата на кубчета

1/4 ч.ч. каламата маслини без костилките на четвъртинки

2 с.л. лук на ситно

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. каперси

1 с.л. магданоз

1 ч.л. сол

начин на приготвяне:

1. Смесете доматите, маслините, лука, лимоновия сок, каперсите, магданоза, зехтина и солта. Разбъркайте добре и сервирайте с печено пиле.

Ромеско сос

необходими продукти:

2 червени чушки на четвъртинки

4 небелени скилидки чесън

1 домат

125 г бадеми

1/4 ч.л. червен пипер

1 с.л. червен винен оцет

2 с.л. зехтин

щипка семена от люта чушка

начин на приготвяне:

1. Загрейте скарата на висока температура. Сложете чушките с вътрешността нагоре заедно с чесъна и ненарязания домат. Печете 15 мин, или докато кожата на зеленчуците започне да кафенее. Оставете да се изстудят.

2. Обелете чушките, чесъна и домата. Махнете семената на доматите. Сложете продуктите в блендера, прибавете и бадемите. Пасирайте почти до гладкост. Добавете и останалите съставки и пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер. Подходящ е за сервиране с наденички.

Пикантен сос

необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 глава лук на шайби

3 счукани скилидки чесън

1 с.л. смлян кориандър

1 ч.л. семена от люта чушка

400 г доматено пюре

мента за серивране

семена от люта чушка за сервиране

начин на приготвяне:

Загрейте зехтина на средно висока температура. Прибавете лука. След 2 мин добавете чесъна, кориандъра и семената от люта чушка. След 30 сек сложете доматеното пюре и 125 мл вода. Оставете да къкри. Намалете температурата и оставете на котлона допълнителни 5 мин,или докато сосът се сгъсти. Сервирайте с яйца на очи.

Сладък чили сос

необходими продукти:

2 ч.ч. пудра захар

3 червени чушки

1 краставица на ситно

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. бял винен оцет

2 ч.ч. вода

начин на приготвяне:

1. Смесете захарта и водата в тенджера и оставете на средно висока температура захарта да се разтопи. След като заври, оставете да ври 5 мин, без да бъркате. Сместа трябва да се сгъсти.

2. Нарежете едната люта чушка на колелца. От другите две махнете семената и нарежете на тънки ивици.

3. Прибавете чушките и краставицата към захарната микстура. Гответе без да бъркате, 2 мин. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. Излейте лимоновия сок и оцета. Осолете и сервирайте с панирани сиренца.

Търсете списание "Рецепти за здраве", което е другата рожба на нашия екип. В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X