Напишете дума/думи за търсене

Яжте този плод при проблеми с храносмилането

Ако сте от хората, страдащи често от проблеми с храносмилането, то сте наясно с ужасяващия дискомфорт, който усеща стомахът ви. Макар да има медикаменти, които облекчават тежестта и болката в коремната област, много по-приятно е да посягаме към даровете на природата, стане ли дума за лекота на стомаха.

Такъм натурален илач е ананасът, който съдържа достатъчно нутриенти, които успокояват неразположения стомах. Ензимите в плода намаляват възпалението и подпомагат усвояването на храната.

За по-добро храносмилане

Ананасите са известни с екзима си бромелайн. Той помага за по-бързото усвояване на протеините, които не са лесни за смилане. Този плод е едно от най-ефективните лекарства срещу киселини в стомаха. Бромелайнът държи далеко и газовете, подуването, запека, диарията и гаденето.

Как да го приемаме

- Може да приемате ананаса между основните хранения. Избирайте по-узрели плодове

- Ако усетите стомашно неразположение веднага след хранене, изяжте 1 ч.ч. ананас като десерт

- Когато правите сок от ананас, не белете плода. Оставете кожата, в нея се съдържат диетични фибри, калций, витамин С, манган и калий.

- Не ви се нрави да ядете суров ананас, тогава го направете на смути, смесвайки го с кисело мляко.

- За жегите е особено подходящо ананасовото слуши. Смесете 1 ч.ч. парчета ананас и счукан лед и вода в блендера. Хем ще успокои стомаха ви, хем ще ви хидратира.

Помнете, че само пресният ананас е победител на стомашното неразположение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X