Напишете дума/думи за търсене

Трикове за правилно нанасяне на околоочен крем

Не е кой знае каква философия да сложите от козметичния продукт на правилното място. Има обаче някои тънкости, които е добре да вземете предвид преди да атакувате зоната около очите. Уверете се преди всичко, че използвате крем в срок на годност и предназначен именно за тази зона. С кожата около очите шега не бива, защото след време наказва всяка грешка с бръчки.

Почистете лицето
Кремът ще попие по-добре, ако кожата е чиста и подсушена добре. Използвайте хладка, а не топла вода и попийте, без да триете лицето с кърпа.

Внимавайте с количеството
Формулата на околоочния крем е специална и по-гъста. Не ви е нужно много – само колкото грахово зърно. Не нанасяйте повече в търсене на по-добър резултат, а достатъчно, за да може кожата да се възползва пълноценно от съставките, без да страда и да се задъхва излишно.

Не мажете, потупвайте
Колкото по-малко тормозите механично кожата около очите, толкова по-добре за нея. Тя става особено чувствителна и податлива на набръчкване с годините. Нанасянето на продукта е добре да става с леко потупвате с върха на безимения пръст. Той е по-слаб от показалеца и средния пръст и съответно разнасянето на крема с негова помощ е по-деликатно и щадящо. Може да го нанесете и с памучен тампон. Хитрината в този случай е да сложите малко крем на памука и да го задържите върху кожата за няколко минути.

Нанесете около окото
Някои дами се съсредоточават само в зоната под долния клепач, защото им създава най-много грижи. Не е честно да пренебрегвате обаче останалите участъци от зоната. Кремът трябва да се нанася навсякъде около окото следвайки орбитата на костта. Казано иначе там, където иначе биха покрили слънчевите ви очила. Не слагайте обаче крема много близо до миглите, защото може да влезе в окото и да го раздразни.

Изчакайте 15 минути
Ако използвате околоочен крем вечер, не бързайте да лягате веднага. Нанесете го внимателно и изчакайте да попие. В противен случай има опасност, ако заспите веднага, да го изтриете в калъфката на възглавницата или да се размаже към очите. А на сутринта подуването под клепачите е гарантирано. Правилото важи и за сутрешното нанасяне. Изчакайте четвърт час преди да нанесете грима или друг козметичен продукт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X