Напишете дума/думи за търсене

Домашни хитрини: Чисто с минимум усилия

Всяка работеща дама, която не разчита на чужда помощ за чистене и подреждане на дома, знае как умело да пести време и усилия. Но споделянето на опит и хитрини никога не е излишно. Ето няколко съвета от Fox.

Най-напред почистете леглото и го оправете. Така няма да се изкушите да се върнете в него, за да си пиете кафето и да шетате из социалните мрежи, вместо да се погрижите за дома. Освен това ако започнете чистенето, преди да е оправено, е сигурно, че ще вкарате в него доста прах.

Използвайте лепкав валяк. Повече хора чистят с него дрехите си, особено ако в семейството има домашен любимец. Всъщност върши идеална работа за почти всичко – прах на абажури, в дамската чанта, възглавниците на дивана, даже плюшените играчки.

Ходете вкъщи с меки чорапи или пантофи с мека подметка. Ще се учудите колко добре и постоянно събират прах от пода. А когато се замърсят, просто ги изперете.

Използвайте течен сапун вместо обичайния. Това поддържа банята по-чиста.

Миялната машина е мултифункционална. В нея освен мръсна посуда, може да миете също детските играчки от гума или пластмаса и други подобни аксесоари за дома.

Ако на пода има лепкаво петно, поръсете го с детска пудра. Изчакайте известно време и после я съберете. Така повече ничии чорапи или пантофи няма да залепват.

Детското масло почиства отлично до блясък смесители и ръкохватки от метал. Трябва само да сложите малко от него на чиста кърпа и да изтъркате.

Друга функция има и стъргалката за керамичен плот. При необходимост може да се използва и за отстраняване на мазни петна или други натрупвания от стъклото на душ кабната например.

Използвайте фантазията си в антрето що се отнася до обувките, с които идвате отвън. Поставете нещо подходящо, в което да ги слагате веднага след влизането и по този начин да ги изолирате. Може да е просто някаква тавичка или такава, която е пълна с камъчета. Това със сигурност ще ограничи значително разнасянето на мръсотията, която е полепнала по подметките.

Снимки detersiviscala.it, takprosto.cc, handmadeidea.com.ua

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X