Напишете дума/думи за търсене

8 признака, че рушим връзката си

Много хора са убедени, че не могат да изградят стабилна връзка, защото постоянно попадат на неподходящ партньор – доста удобна позиция, в която прехвърляме отговорността на другия човек. Психолозите обясняват, че негативните действия на единия партньор може да са реакция на поведението на другия.

Неувереност. Той ви казва, че ви обича, но вие постоянно го питате вярно ли е, колко силно ви обича, не ви ли изневерява. Всичко това внушава тревожност на партньора ви. Дори и да задавате тези въпроси в желанието си да изглеждате женствено крехка и беззащитна, с времето те подкопават основите на връзката ви.

Желание за контрол. Непрекъснато му звъните и проверявате къде е, с кого е, кога ще се прибере вкъщи. Понякога ситуацията става толкова абсурдна, че той ви иска позволение, преди да се види с приятелите си. В този случай обектът на вашия контрол има само два изхода – да стои до вас постоянно или просто да си тръгне.

Страх от близост. Разбира се, този страх не възниква безпричинно – вероятно в миналото сте преживели предателство или изневяра. Но не бива да карате сегашният ви партньор да плаща за греховете на предишния. И той вероятно се обижда, че постоянно го сравнявате с някой друг.

Не умеете да отстъпвате. Чудесно е, ако може да отстоявате позицията си. Но ако смятате, че вашето мнение винаги е правилно, дълбоко грешите. Научете се, когато е необходимо, да признавате грешките и да поднасяте извинения – това е важно умение за стабилна връзка.

Жажда за внимание. Помислете кое е по-важно за вас – вниманието на партньора ви или това на околните. Ако заложите на второто, вероятно мъжът до вас често се чувства оскърбен или дори унижен.

Бягате от отговорност. Да, приятно е, когато той пазарува, организира пътуванията, прави ремонти вкъщи. Но вие също трябва да поемате отговорности във връзката ви, иначе той ще се чувства изоставен.

Имате някаква мания. Може да става дума за страст по поддържане на стерилна чистота вкъщи, хоби, което поглъща всичкото ви свободно време, или някакъв вреден навик. Когато пристрастеността ви не е балансирана, партньорът ви усеща, че реално не сте с него.

Принасяте се в жертва. Отказвате се от повишение в работата или игнорирате приятелите си, за да отделяте повече време на любимия. И очаквате, че той ще оцени високо вашите усилия, ще ви похвали и ще ви се възхити – а когато не се случи, устройвате скандал. Замислете се – изисква ли някой от вас тези жертви или ги правите доброволно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X