Напишете дума/думи за търсене

6 начина да разберем дали сме добри приятели

Приятелството е уникално, защото за разлика от семейните ни отношения то е нещо, в което избираме да участваме. И за разлика от брака и романтичните връзки на него му липсва официалната структура. Позволява ни с месеци да не виждаме приятелите си, а когато отново се съберем, да продължим оттам, докъдето сме спрели.

Приятелите идват и си отиват от живота ни, но най-важното за продължителността на приятелството е добрият приятел.

Добрият приятел те подкрепя независимо от всичко. Той е някой, на когото може да вярваш и който не би те съдил. Някой, който не би те предал, нито преднамерено би наранил чувствата ти. Добрият приятел те уважава, обича те и е лоялен. Някой, с когото се смееш шумно, който остава до теб и в най-трудните ти мигове. Той умее да слуша и да реве заедно с теб.

Ако се разпознавате в предишния абзац, то вие сте добър приятел. Но ако смятате, че има някоя и друга пукнатина във вашата приятелска цялост, прочетете следващите редове.

Слушайте

Едно е да слушаш, друго е да чуваш. Най-добрият начин да разберете ситуацията, в която е изпаднал другарят ви, е да я погледнете от неговата гледна точка. Тогава със сигурност ще задавате и по-правилните въпроси, а той ще бъде още по-благодарен, че ви пука за него. Не е нужно да имате отговори на всичките му питания и чудения. Освен това не мислите, че винаги другият иска съвет от вас. Може просто да му се ще да сподели.

Питайте

Ако се притеснявате за приятелите си и искате да сте до тях, попитайте ги от какво имат нужда. Така ще знаете какво очакват те от вас и следващия път ще сте по-подготвени с помощта.

Докосвайте

Усмивките и прегръдките са чудесен начин да покажете на приятелите си, че не са сами. Че сте там за тях, че те са важни за вас.

Поддържайте контакт

Дори да не сте на една ръка разстояние, поддържайте връзка благодарение на социалните мрежи. Пишете често имейли, пращайте съобщения и позвънявайте, за да покажете на другия, че мислите за него.

Споделяйте

Не е нужно постоянно да се обяснявате в любов, но от време на време споделяйте усещанията, които получавате от това приятелство.

Не се страхувайте

Ако виждате, че благосъстоянието на приятеля ви е подложено на риск, може да се наложи да действате без негово съгласие и да потърсите помощ от трета страна, за да му помогнете. Това може да ви изправи пред тежък избор, тъй като най-вероятно в замяна, поне в началото, е възможно да срещнете немного добра ответна реакция от другаря си, но помнете, че го правите от грижа към него, а не защото искате да го нараните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X