Напишете дума/думи за търсене

7 начина да се справим с изневярата

Хората изневеряват на своите партньори поради много причини. Независимо от причината изневярата е болезнена и може да създаде постоянен разрив между двама души.

Това са няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете ясни решения за посоката, която искате да поеме вашата връзка след сътресението.

Решете дали искате да възстановите доверието помежду ви

Когато единият изневерява, той не само наранява, но и смачква доверието във връзката.

На никого нищо човешко не му е чуждо и дори и на най-добрите хора им се случва да правят лоши избори. Ако той наистина съжалява и иска да се реваншира, прошката може да направи отношенията ви още по-стабилни.

Но ако не може да се доверите на партньора си отново, това може да означава, че връзката ви е мъртва и всеки опит да я запазите би бил неуспешен.

Разберете причината за изневярата

Хората изневеряват поради много различни причини.

Тя невинаги е свързана само със секса. Въпреки че всеки човек е различен, има някои общи причини, поради които хората избират да са неверни.

- неудържимо привличане към друг човек

- желание за внимание, любопитство или от скука

- проблемен брак: лоша комуникация, стрес в отношенията, партньори без общи интереси

- неверникът идва от култура или субкултура, в която се толерира изневярата

Общувайте с партньора, когато сте готови

Когато научите, че вашият партньор е имал афера, е вероятно да изпаднете в емоционален стрес. Може да се наложи да мине известно време, преди да може да говорите с него за това, което се е случило. Той трябва да се изправи пред реалността на това, което е направил. Ако се опитва да ви избегне или да обвинява вас за случилото се, това може да е знак, че наистина не може да поема отговорност за действията си.

Настоявайте партньорът ви да прекрати изцяло комуникацията с третата страна

За да се възстанови доверието помежду ви, трябва да сте сигурни, че третото лице е вън от играта и че партньорът ви не поддържа повече извънбрачна връзка. Това може да е трудно, ако третото колело в брака ви се окаже колега или човек, който вижда всеки ден.

Ако аферата е била с много близък член на семейството (сестра, братовчедка), това може да бъде изключително неудобно и трудно.

Ако вашият партньор не желае да прекъсне контакта си с третото лице, това означава, че той е взел своето решение за вашите брачни бъднини.

Ако третата страна продължава да преследва партньора ви и вас, може да изисквате ограничителна заповед, за да отдалечите този човек от живота ви.

Говорете за изневярата, но в определени граници

Като предадена страна имате правото да решите къде е границата на това, което искате да знаете. По-добре не искайте от партньора си да ви разкрива неща, които ще са още по-болезнени за вас.

Потърсете помощ от специалист

Да се справите сами с изневярата е трудно. Потърсете помощта на лицензиран консултант, който е специализиран в брачните въпроси. Брачният съветник може да ви помогне да се справите с емоциите си и да имате по-конструктивни разговори.

Знайте кога да сложите край на връзката

Ако нещата не се подобрят въпреки всички усилия, трябва да се примирите, че отношенията ви не могат бъдат изгладени. Със сигурност няма връщане назад, ако сте в непрестанна война с другия, ако не успявате отново да се свържете с него, болката и гневът не отшумяват с времето и не намирате прошка в себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X