Напишете дума/думи за търсене

10 причини, поради които изневеряваме

Подозрението, че партньорът ви има връзка с някой друг, е може би по-лошо от самата истина. Много жени искат половинката да им покаже, че това не е така, докато мъжете предпочитат да търсят доказателства за съмненията си. Защо когато във връзката се появят проблеми, ставаме потенциални кандидати за любовна афера, и какъв тип са тези, които се впускат в нея.

Още ли имам пазарна стойност

Чувствате ли, че партньорът е загубил интерес към вас и сексуалните ви потребности? Смятате ли, че нещо в начина, по който изглеждате, вече не го привлича, или пък направо го дразни? Ако отговорът е да, има резон в това да искате нова връзка. Чрез нея най-малкото ще успокоите съмненията си. Ако започнете такава любовна афера, вероятността да я приключите, щом ви засвидетелстват добра пазарна стойност, е голяма. Но ако съумеете да запазите статуквото, отношенията с половинката вкъщи със сигурност ще се подобрят.

Кризата на средна възраст

Достигането на средната възраст неминуемо поставя редица въпроси. Какво пропуснах в живота? Защо сексуалното ми желание намалява? Обзема ви паника и искате да направите “нещо шантаво”, за да оправдаете съществуването и на някой и друг “грях” в живота си. Но не от любовна афера имате нужда, казват психолозите. С напредването на възрастта по-скоро са ви необходими нови и вълнуващи цели, които да осмислят живота ви.

Това ли е правилният мъж

Аферата на съмнението е най-често срещана в първите години на брака или при нова сериозна връзка. Най-често ви спохождат съмнения дали сте направили правилния избор на партньор? А дали нямаше да сте по-щастлива с друг човек? Всъщност от изневяра нямате нужда, за да се справите с проблемите. Винаги има по-добри и по-красиви хора от нас. А сравнението е само загуба на време.

Писна ми

Когато не знаете какво точно ви липсва във връзката, но отдавна ви е омръзнала, няма как да не си помислите, че като я разрушите, имате възможност да създадете нова, при това по-добра. Затова навсякъде оставате нарочни следи, за да може партньорът да разбере за любовната ви история. Това ще ви спаси от необходимостта да съберете кураж и да оправите нещата с личен разговор, толкова полезен в подобна ситуация.

Да бъдем квит

Ако партньорът често ви изневерява, начинът да му отмъстите е, като и вие си намерите любовник. Самият акт обаче е друг. Вие не започвате връзка заради емоции или секс, а за да разтоварите себе си от гнева. Такава афера по-скоро ще ви изпълни с чувство за вина и ненавист, отколкото с облекчение. Нечестно е и спрямо другия участник в нея, който може би таи известни надежди за истински отношения с вас. Затова по-добре не се забърквайте в чувства, които не споделяте. По-полезно ще е да се научите как да се справяте с гнева си.

Рамо, на което да поплача

Можете да класифицирате любовната си афера към този тип, ако често си изливате душата пред въпросния човек, вместо да правите секс с него. Всъщност сексът, колкото и завладяващ да е, изглежда като случайност покрай основната ви облага - безплатна терапия. Чувствате, че другият човек ви разбира. Той ви подкрепя и насърчава. Това също е любовна афера, от която нямате нужда. Трябва ви професионална терапия.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X