Напишете дума/думи за търсене

Внимавайте с изневярата! Децата копират

Деца на родители, които изневеряват, са по-склонни да повторят прелюбодеянието на отците си, когато пораснат.

Това показва изследване, което категорично потвърждава приказката за крушата, непадаща по-далеч от дървото.

Лоши новини за децата на хора, които си падат по кръшкането. Ако мама и татко го правят, наследниците им почти няма как да го избегнат.

Изследователите от The Science of relationships твърдят, че едва ли не желанието за кривване от правия брачен път се предава през поколенията.

В експеримента са участвали 300 младежи, на които е бил зададен въпросът дали някога са изневерявали на интимния си партньор. 30 процента от тях отговарят положително. Почти такава е цифрата, свързана с питането дали някой от техните родители някога е имал имал паралелно любовно вземане-даване с любовник, различен от законния. Резултатът е 33 процента в полза на положителния ответ.

Макар изневярата да разделя мненията на три – отрицателно, положително и неутрално, най-обширна е групата на тези, които го недолюбват.

Някои хора са категорични, че това е най-лошото нещо на света, тъй като или те самите са били жертва на допълнителното желание за любов или секс на партньорите си, или са били свидетели на страданието на някой от родителите си.

Има и такива, които не отдават чак такова значение на прелюбодеянието, макар също да са го изпитали на собствен гръб.

Най-вероятно възприятията за немоногамността, както и за останалите характеристики на живота, се възпитават от родителите.

Ако от малък си пуснал в себе си идеята, че да имаш повече от един любовник по едно и също време, е ок, то най-вероятно като възрастен индивид няма да припознаеш по-разпространеното мнение за „неприемливост на изневярата “ в обществото като твое.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X