Напишете дума/думи за търсене

Животът е кратък. Имай любовник

Сюзан Зонтаг - покойната любима на легендарната фотографка Ани Лейбовиц, приживе прозря, че „част от модерната идеология на любовта е да проумеем, че тя и сексът винаги вървят ръка за ръка. И може би най-големият проблем на хората е, че невинаги успяваме да осъществим симбиозата между тях“.

Не че не може да си щастливо женен и да имаш егати якия сексуален живот, да си задоволен не само емоционално, но и плътски, но колко от връзките са удовлетворителни в своята 100-процентова категоричност?

Моята е такава, па макар все още официално да не съм станала госпожа, а само скромна годеница.

Малцинство ли са истински щастливите двойки, които никога не са дръзвали да изневерят на любовта си?

Изгубени в превода

Нито една причина не звучи достатъчно адекватно, когато трябва да обясним или да оправдаем изневярата. Но дори да дръзнем да облечем похотта си в думи, те винаги се разминават с това, което наистина бушува у нас.

Чуваме: „Моят любим не ме разбира по-добре“, а всъщност ни казват: „Егото ми има нужда от изчеткване.“

„Не съм задоволена“ би могло да означава: „Тресе ме инфантилност и не мога да откажа на добро предложение за бърз секс.“

„Умирам от скука в тоя брак“ е равно на: „Не мога да контролирам похотта си и не ставам за дългосрочно обвързване.“

„Страстта между нас умря“ направо си крещи за: „Взех едноличното решение за края на брака си, реших да изневеря.“

Да, звучи малко назидателно и осъдително, но кой казва,че истината е удобна и води до оргазъм.

Животът е кратък. Имай любовник

Основателят на AshleyMadison.com - може би най-известния сайт за извънбрачни афери, Ноел Байдърмен разбира толкова много природата на изневерите, че направи от тях мултимилионна индустрия. Услугите на неговия продукт са ползвани от над 34 милиона души в 46 държави. Той твърди, че измислената от него платформа не окуражава любовната измяна, а просто й придава форма.

„Много преди да стартирам AshleyMadison, хората по света изменяха на обетите си, и много дълго след като умра, те ще продължават да го правят. Това, което се опитвам да правя, е да им помагам да изживяват най-перфектната си изневяра.“

Ако не може да решите от коя страна на оградата да застанете, може би е време за неудобната истина, що се отнася до развръзката на връзката ви. Но преди да хукнете да разтоварвате моногамията от плещите си, бъдете наясно за кое ламтите повече – за любов или за секс.

Или това изобщо не е правилният въпрос, на който да се търси отговор - защото на кого му е притрябвал голият секс, ако няма кой да те обича.

Защото, както казва Зонтаг: „Нищо не е тайнствено в човешките отношения. Изключение прави само любовта.“

-----

Според проучване на „Американ секшуъл бихейвиър”, в което са участвали над 10 хиляди души в продължение на две десетилетия, 22% от женените мъже и 15% от брачно ангажираните дами са изневерявали поне веднъж. А в 25% от случаите и двамата от двойката са прибягвали до ласките извън съпружеското ложе. Отдаването на прелюбодейството се случва най-вече през първите пет години от брака. Обичайните причини, които изтъкват господата, са свързани със сексуалната несъвместимост и скуката в леглото, докато за жените чест мотив е липсата на задоволяваща ги емоционална интимност от страна на благоверните им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X