Напишете дума/думи за търсене

Легендарен публичен дом става жилищен блок

Публичният дом Daily Planet в австралийския град Мелбърн, считан за най-влиятелния в Южното полукълбо, ще се превърне в жилищен блок, съобщават местните медии.
Това ще е възможно, защото легендарното място вече е продадено за $6,5 млн. Бордеят бе на пазара на недвижими имоти само за 4 месеца, докато собственикът му Джон Тримбъл намери купувач. През това време момичетата продължиха да работят.
Daily Planet има 18 стаи, всяка с джакузи за по 8 души. Създаден през 1973 година под името Le Chateau, публичният дом е сравняван по влияние дори с имението "Плейбой". През годините се е прославил с това, че стана първият в света, който пусна акции на фондовата борса, но и с факта, че е бил спонсор на автомобилни състезания и на надбягвания с коне.
Според The Cairns Post за ползване услугите на едно момиче се плащали $180 за 30 минути, $240 за час и $3000 за нощ. Сега Тримбъл праща за благодарност служителките си на дълга ваканция във Фиджи. Новият собственик е купил още две сгради в близост, всяка за по $1,4 млн. Те ще са част от жилищния комплекс заедно със зданието на Daily Planet.
Снимки news.com.au

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X