Напишете дума/думи за търсене

Свежен - българско село по датски модел

Българско село по датски модел. Вече година четирима доброволци звънят всеки ден на най-възрастните хора в село Свежен, изслушват исканията и желанията им, а след това се опитват да ги изпълнят.

Доброволците пазаруват вместо възрастните хора, след което им доставят у дома всички желани хранителни продукти, информира Нова телевизия.

Идеята е копирана е от Дания с помощта на кметската съпруга, която родом е оттам. Кметът създава и страница на селото във Facebook. Там всеки понеделник той пише какво се е случило през седмицата, какво той лично е направил. Чрез социалната мрежа той уведомява и хората в селото за предстоящи мероприятия.

От любопитство към новото преди година 74-годишната Мария си взима таблет. Оказва се, че не са малко наборите на Мария, които също боравят добре със социалните мрежи. Проблемът им обаче е, че в селото интернетът е много слаб.

За всички, които не са посегнали към новите технологии има алтернатива. На специално табло се поставя същата информация, която се появява и в социалната мрежа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X