Напишете дума/думи за търсене

Кой от двата пола е с по-слаби ангели

В днешно време всички живеем на бързи обороти, но като че ли жените съществуваме с една идея по-задъхано.
Не бързаме само за работа и не се състезаваме единствено с минутите в желанието си да свършим всички офисни задачи, ами бързаме да приберем децата от детска градина, бързаме да домакинстваме, бързаме да живеем в неспирни стрес и напрежение.
Това няма как да не вземе своя данък от младостта и здравето ни.

Статистиката сочи, че още от съвсем млади жените в днешно време започват да страдат психически и се сблъскват с влошеното си общо здравословно състояние.
За огромен скок на броя на младите жени, страдащи от психични проблеми, сочи мащабен здравен доклад от тази година.

Според последното проучване на Британския информационен институт за здраве повече от 26% от младите жени на възраст от 16 до 24 години страдат от тревожни симптоми. Това е три пъти пъвече в сравнение с мъжете на същата възраст (9%). Изследването сочи и че ? от девойките са опитвали да се наранят физически. При мъжете процентът е около 10% в същия възрастови диапазон.

Сред тревожните разстройства място намират раздразнителност, тревога, паника, депресия, чувство за принуда и проблеми със съня. Проучването още показва, че младите жени взимат по-големи дози на лекарства и пият алкохол в по-големи количества от жените на средна възраст.

Експертите предполагат, че ако досега жените са развивали психични разстройства главно заради физическо насилие, в днешно време младите момичета страдат от насилието, налагано им от комуникацията в социалните мрежи. Те създават представи за „съвършенство“ сред младите, които подхранват покачването на тяхната тревожност и депресия.

Младите хора днес виждат интернет като техен приятел, но за мнозина той е всъщност едно огромно изкривено огледало, представящо свят на "съвършени" хора с „перфектен“ живот. Това кара хората да търсят проблемите в себе си, самообвинявайки и наранявайки се.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X