Напишете дума/думи за търсене

Милионерите плащат за социална мрежа 30 000 долара

В TIGER21 милионерите си разменят съвети как да запазят богатството си, къде се купуват най-хубавите диаманти или луксозни яхти. СНИМКИ: АРХИВ

Ако обичате да пътувате, по всяка вероятност участвате в някой форум, в който споделяте опит с други пътешественици. Ако сте родили за пръв път и не знаете нищо за отглеждането на бебета, сигурно търсите съветите на други млади майки в социалната мрежа.

Но ако сте мултимилионер, кой тогава да ви каже

къде се пазаруват най-хубавите диаманти?

Или къде точно в Китай е най-добре да се инвестира в момента? Или пък какви джобни пари да давате на децата си, за да не ги разглезите?

Ясно е, че най-добре по всички тези въпроси ще ви насочат хората, които са ви равни и са в същото положение като вас.

Много богатите също се нуждаят от съвети и също си имат планина от проблеми, но те просто са от съвсем друго естество. Сигурно 99% от четящите тези редове вече са възкликнали: “Да им имам проблемите!”.

Добре е обаче, преди да изстреляме коментари във всички тоналности на сарказма, да си припомним, че

“богатството съвсем не значи успех”

Това всъщност е и негласното мото на членуващите в TIGER21, социалната мрежа на мултимилионерите.

Родената през 1999 г. мрежа е нещо като фейсбук на богаташите от САЩ и Канада, в която те не се обиждат, а си помагат.

Изключено е да прочетете хейтърски коментари

Чрез нея те просто се подпомагат взаимно със съвети, необходими за постигането на двете основни цели на членовете ѝ. Първата е как да запазят богатството си, в случай че са го постигнали сами. Втората е как да се справят с богатството си, в случай че са го наследили. 

"Да им имам проблемите", казват за богатите обикновените хора.
"Да им имам проблемите", казват за богатите обикновените хора.

За първи път, откакто съществува от 17 години, американската мрежа на милионерите стъпва и в Европа. От октомври тя отвори границите си и за английските богаташи, но се очаква в бъдеще да направи това и с други. В момента мрежата има над 400 членове в 25 града на САЩ и Канада – те

контролират имущество за над $ 40 млрд.

Какви са условията да влезеш във фейсбука на богатите? Те са две – да имаш минимум 10 млн. долара под формата на движима или недвижима собственост и да плащаш 30 хиляди долара годишна такса – толкова струва паролата за социалната мрежа.

Не се заблуждавайте - името ѝ не идва от “тигър” на английски. TIGER21 е съкращение от The Investment Group for Enhanced Results in the 21st Century.

Раждането ѝ през 1999 г. в Ню Йорк се дължи на Майкъл Соненфелд - 61-годишен американски предприемач, който през 90-те години печели 100 млн. долара чрез препродажбата на търговски център в Ню Джърси.

Оттогава започва да се занимава и с филантропска дейност. Никога не забравя, че онзи,

който намери приятел, намира богатство

Ако пък приятелят е богат и е в състояние да ти даде необходимите съвети – още по-добре.

През 2004 г. Соненфелд е един от водещите президентската кампания на сенатора от щата Ню Джърси Джо Либърман.

Първоначалната идея на мрежата TIGER21 е да се дискутират конфиденциално всякакви идеи и концепции с цел членовете ѝ да заздравят собствените си богатства. Постепенно към обсъжданите аргументи се прибавят и филантропия, семейни и социални теми.

Членовете на мрежата идват от всевъзможни сфери – те са най-вече предприемачи, главни изпълнителни директори, топмениджъри.

Средната възраст на членовете е 57 години

Повечето от тях общуват помежду си за всичко възможно във фейсбук, туитър и други социални мрежи.

В TIGER21 обаче комуникацията е само строго конфиденциална и е насочена към подпомагане на членовете с финансови, здравни, правни съвети. Всичко това става напълно безплатно – като оставим настрана годишната такса от 30 000 долара.

Както признава и пред списание “Форбс” един от членовете на мрежата – това е нещо като братство на изключително успешни в кариерата си хора, които работят заедно за личния и професионалния напредък на всеки един от тях.

Много от членовете не са хора от висшата класа, а са self-made богаташи. В TIGER21 не се говори как да забогатееш, тъй като членовете му са вече богати хора, а как да се справиш с деликатни проблеми, свързани с отражението на парите и имуществото върху семейството ти например. 

В социалната мрежа на мултимилионерите членуват само хора с над 10 млн. долара лично богатство.
В социалната мрежа на мултимилионерите членуват само хора с над 10 млн. долара лично богатство.

Един от основните въпроси, на които всеки участник в мрежата е длъжен да отговори, е колко пари дава на другите членове от семейството си. Много е важно

милионерът да не служи като банкомат за децата

и близките си.

За сметка на това изключително се окуражава инвестирането в предприемачество. Според принципите на мрежата най-висшата и ефикасна филантропия е да инвестираш в предприемач.

Членовете на мрежата си организират и годишни срещи. Разбира се, парите са основната тема на дискусии – за тях се говори така, както се говори за времето, мачовете и политиката във фейсбук.

Целта в крайна сметка е всеки член да се научи с помощта на другите да бъде още по-успешен в собствения си бизнес. Или с други думи, TIGER21 е и нещо като университет за богатите, които искат да останат богати.

Един път годишно всеки от милионерите е задължен да представи и

да защити пред останалите

личния си инвестиционен план

Той се анализира от другите членове във всички аспекти – много често критиките са повече от поощренията. Целта е да се подобрят колективните способности и интелигентност в сферата на съхраняването на богатството, да се посочат проблемите и да се намери заедно тяхното разрешение.

Пак с тази цел милионерите се събират редовно, за да слушат съветите на специално подбрани лектори. 

Много често проблемът на богатите е, че имат повече пари, отколкото време.
Много често проблемът на богатите е, че имат повече пари, отколкото време.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X