Напишете дума/думи за търсене

Този отговор променя живота за нула време

Дванадесет месеца са твърде малко за жизнен план. В момента, в който разберете това, честването на новата година се превръща в клише. Успехът в живота винаги е натрупване на няколко години последователен „дребен“ напредък.

Празникът на новата година е за благодарност, а не за планиране на живота или за промяна в него.

Хората често надценяват това, което могат да постигнат за една година. Но те силно подценяват това, което могат да постигнат за 10 години.

Ето 5 въпроса, на които трябва да отговорите през следващите 5 минути, за да промените живота си:

1. С какво искате да се занимавате (като работа) след 10 години?

Забравете за днес. Забравете за следващата година. Нека отидем малко по-напред в бъдещето. Въпросът е да си зададете какво бихте искали да правите след 10 години.

Пътуването по света не се брои. Дори да планирате да се пенсионирате дотогава, пак трябва да правите нещо, за да бъдете отговорни личности. Да не правиш нищо, означава да нямаш причина да си жив. Други хора трябва да усетят въздействието ви по някакъв начин. Така че добавете 10 години към вашата възраст и напишете какво бихте искали да правите тогава.

“Помнете мечтите си и се борете за тях. Трябва да знаете какво искате от живота. Само едно нещо прави мечтата ви невъзможна: страхът от провал.“
Пауло Куелю

2. Кой прави това, което искате да правите след 10 години?

Вярвате или не, има хора, които вече живеят поне подобна версия на вашата мечта днес. Познавате ли ги? Ако мислите, че няма такива, ви предизвиквам да влезете в интернет и да разберете сега.
Опитайте да намерите поне пет човека, чийто живот съответства на вашия отговор на въпрос номер 1. Излезте навън и намерете потенциалните си ментори още днес.
Твърде много от нас не живеят мечтите си.

3. Определете (от изброените от вас хора) кой трябва да станете, за да стигнете до мечтата си

Ако искате да станете университетски професор, действайте. Има човек, който ще трябва да станете, за да превърнете мечтата си в реалност. Докато не определите кой трябва да бъдете, за да имате живота, който искате, съществуването ви ще бъде без фокус или насока.

4. Каква работа или отговорност ще ви насочат по прав път да станете този, който сте идентифицирали във въпрос номер 3?

За да станете такъв, какъвто трябва да бъдете, ще трябва да имате известен опит. Ще получите този опит, като работите някъде. Тук става дума за справяне с определена отговорност там, където растете и се развивате. Имате нужда от тази работа или отговорност, които ще ви поставят на правилния път, за да станете това, което трябва да станете.

„Най-голямото приключение, което може да предприемете, е да живеете живота на мечтите си.“
Опра Уинфри

5. Какво е обучението, което ще ви квалифицира за въпросната работа?

Повечето хора се нуждаят от някакво обучение, за да осигурят работата, която са определили, че искат да имат. Днес образованието стана лесно поради наличието на интернет. Има безброй възможности за обучение, които съществуват във всяка област, за която може да се сетите. Ако не може да си позволите тези курсове, които ви трябват, мога да ви уверя, че някъде има безплатна версия, която може да ви помогне да започнете.

След като идентифицирате обучението и го започнете, започвате да работите по пътя си от въпрос номер 5 до въпрос номер 1. От обучението получавате работата. От работата израствате до експерт или авторитет в тази област. След като станете експерт, ще бъдете свободни да живеете както искате.

За някои хора това наистина може да отнеме 10 години. Но за повечето отнема по-малко време, за да стигнат до въпрос номер 1. Опитайте и този 5-минутен тест незабавно ще промени живота ви.


Историята на Марта Стюарт - как домакинята стана милионер

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X