Напишете дума/думи за търсене

Тайни общества, които владеят света

Тайното общество "Череп и кости" Снимки:profit

В историята винаги е имало много тайни общества, витаят множество конспиративни теории. Доста често те са източник на мистерии и интриги. Хора с тъмни качулки, убийци и ритуали може би. В настоящия материал ще разберем кои всъщност са те.

Илюминати

Със сигурност през последните десетилетия тази организация е смятана за най-зловещата групировка, която може да съществува на земята. Теоретично всички членове са в заговор за унищожаване на планетата. Те предизвикват катастрофи, икономически кризи, създават смъртоносни вируси и общуват с мистични сили. Доказателства няма, но в последните години членовете на организацията започват да излизат от затъмнението, в което се бяха поставили в последните десетилетия. И им става все по-трудно да останат скрити.

Тайното общество "Череп и кости"

Орденът на Череп и кости, а Йейл общество университет, първоначално е бил известен като Братството на смъртта. Той е един от най-старите студентски тайни общества в Съединените щати, основан е през 1832 г.. Обществото използва вдъхновени от масонството ритуали и до днес. Членовете отговарят всеки четвъртък и неделя на всяка седмица в сграда, който те наричат "Гробницата". Според Джуди Шиф, главен архивист в Университетската библиотека на Йейл, имената на членовете не са били държани в тайна до 1970 г., но ритуалите винаги са били. Обществото е заобиколено от конспиративни теории; най-популярната от която е идеята, че ЦРУ е създадено от членове на групата. ЦРУ публикува изявление през 2007 г. (което съвпада с популярността на филма The Good Shepherd), в която управлението отрече, че групата е инкубатор за ЦРУ.

Тагите, тайна група от крадци и убийци.
Тагите, тайна група от крадци и убийци.
Тагите

Предполага се, че се развива в Южна Индия. Става дума за тайна група от крадци и убийци. Интересното за това общество е, че винаги оставя след себе си знаците си при извършено престъпление.Те използват кърпичка, за да удушават и да обездвижват жертвите си, преди да ги ограбят. Последната им дейност е документирана към началото на 19 в. . За разлика от много други тайни общества, Тагите е общност на хора от долната класа, а не от богатите и проспериращите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X