Напишете дума/думи за търсене

Места, които са чудесни за туризъм през 2019-а

Канада

Благодарение на близостта си със САЩ, Канада също се превръща в популярно място за посещение. Страната е огромна и може да предложи дестинации от оживени градове като Ванкувър и Торонто, до по-спокойни и живописни кътчета.

Бутан

Това е най-екологично ориентираната страна в световен мащаб. Разчитаща и на богатата си култура, азиатската държава се надява също да заеме място във вашия списък с желани дестинации през 2019 година.

Черна гора

Притегателна сила за всички пътуващи са нейните зашеметяващи крайбрежни ивици и спиращи дъха плажове. Черна гора разполага с над 180 мили брегова линия. Въпреки това страната е не толкова пренаселена и сравнително евтина като дестинация.

Швейцария

Изпълнена с живописни градове, които се отличават с исторически вили, сгушени в планината, Швейцария е известна с две думи – чистота и красота. Страната се счита за една от най-привлекателните туристически дестинации.

Гранд каньон Чжанцзяцзе, Китай

Най-високият и дълъг стъклен мост в света посреща туристи в Китай от тази година. "Ужасяващото" съоръжение пресича Гранд каньон Чжанцзяцзе в провинция Хунан, Китай, чийто пейзаж се оказва вдъхновяващ за изображенията в „Аватар”.

Кейптаун, Южна Африка

Това крайбрежно бижу е известно със своите дейности на открито, великолепните плажове и плажната алея, разположена до скалисти планини и красиви гледки. Кейптаун работи усилено през последните години, за да се превърне в културна столица.

Дисниленд

Дисниленд, намиращ се във Флорида, е едно от най-веселите места в света. Освен това и е едно от най-често срещаните локации, отбелязвани в Instagram.

Белиз

Изпълнена с множество резервати и паркове, Белиз е държава, ориентирана към екотуризма. Тези, които търсят лукса в своята почивка, могат тук да го открият насред джунглата.

Белфаст, Ирландия

Малко известно сред ирландците място, намираща се в Белфаст, е вече по-известно и от Айфеловата кула. За да видите атракцията „Титаник”, трябва да посетите столицата на Северна Ирландия. Там ще срещнете реплики на кабините и да се насладите на пешеходна обиколка там, където истинският кораб е бил построен.

Мадагаскар

Министерството на туризма в страната работи по проект за стимулирането на икономическия растеж и устойчивото развитие на туризма. Инфраструктурата се подобрява и са идентифицирани нови лемури, което прави мястото идеално за авантюристи и любители на животните.

Ашвил, Северна Каролина

Разположен сред красивите възвишения на планината Блу Ридж, градът предлага изобилие от дейности на открито, пазаруване, история и запленяващи изкуства.

Модена, Италия

Напълно нормално е някои пътувания да са провокирани изцяло от предлаганата храна на съответното място. Какво по-хубаво от това да посетите Модена и най-добрият ресторант в света, който се отличава от традиционните в Италия?

Кауаи, Хавай

Докато Хавай отдавна е популярна туристическа дестинация, Кауаи е необяснимо подминавана такава. Това обаче е на път да се промени, тъй като райският остров се характеризира с буйни гори, скрити водопади и осамотени плажове.

Абу Даби, Обединените арабски емирства

Въпреки че беше обявено за тази година, официалното откриване на арабската версия на Лувъра ще се състои през 2017. Мястото ще бъде дом на китайски будистки резби, италиански маслени картини и работи на творци като Ван Гог и Моне.

Ню Йорк, Ню Йорк

Ню Йорк е вечен и това може да се отсъди по факта, че това е най-споделяният град в Instagram. Със своята отлична храна, невероятен шопинг, класни музеи и незабравими шоута, космополитната дестинация е винаги добра възможност за посещение.

Сумба, Индонезия

Според световна класация на този остров се намира един от най-добрите хотели в света. Луксозните сгради представляват частни вили, които разполагат със самостоятелни басейни.

Куинстаун, Нова Зеландия

Назовавана като „световната столица на приключенията”, това е перфектната дестинация за набавяне на адреналин и любители на природата. Там всеки желаещ може да се възползва от атракции като скачане с парашут и бънджи скокове.

Саюлита, Мексико

Освен тихо и отдалечено място за сърфистите, Саюлита вече е дом и на нощния живот. Съблазняващата храна и прекрасните вили в джунглата са другите фактори за привличане на все повече туристи.

Бразилия

След като олимпийските игри вече приключиха, дойде идеалният момент да отидем и до Бразилия. Освен че ще бъде и доста по-евтино, ще можем да се насладим и на всички постройки и съоръжения, изградени специално за олимпиадата.

Бенд, Орегон

Градът е сред два от най-добрите ски курорта в страната. Известен е и с повече от 22 пивоварни, където можем да опитаме тамошната бира.

Лондон, Великобритания

Благодарение на Брекзит, стойността на паунда падна драстично. Ето защо това е най-подходящият момент за посещение на британската столица.

Уганда

Ако ви се иска да опитате различен вид сафари, посетете горите на Уганда. Там ще имате възможността да срещнете изобилие от видове горили.

Зорница Йосифова

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X